Bakgrund och introduktion

På väg hem till Stokholm från möte i London, valde att flyga från Heathrow på grund av bättre chans till att köpa uppgradering, vilket gick bra – kostade ca 700 sek.

På flygplatsen

En Uberresa och Heathrow express senare var jag framme i god tid på Heathrow denna fredag förmiddag. Checkade in via automat, sen fast track security, gick väldigt smidigt. Besökte Galleries south loungen för en snabb macka.

Ombordstigning och första intryck

Som vanligt fick business och BAEC guld- silver- och bronzemedlemmar gå på först. Den kön kändes nästa lika lång som den vanliga kön denna dag, businesskabinen var hela 8 rader lång, och så gott som full. Kabinpersonalen tog min jacka innan avfärd, och bjöd på varma handdukar. Längst fram satt en barnfamilj med en infant som skrex en del innan takeoff, men som var snäll och tyst resten av flygningen.

Stolen och underhållningssystemet

Standard businessclass stol, 2-3 konfiguration med mittsättet blockat till höger, vilket ger en 2-2 faktisk konfig. Dessa plan är ofta lite slitna i min erfarenhet, så även denna gång.

Måltider och Service

I businesclass denna lunchflight fick man välja på varm ciabatta and fruit salad, eller något annat som lät ännu mindre lockade, så fick bli ciabattan. Jag tycker att det är gränsfall för man kan anse som en värdig lunch, även om man är brittisk. Till efterrätt fick man en liten äppelkaka som var väldigt god och varm, serverades ur en brödkorg separat efter maten – uppskattat!

Ankomst

Landning enligt tidtabell på Arlanda T2. Som alltid snabb passkontroll, ute ur terminalen max 5 minuter efter att jag gått av planet.

Slutsats

Väldigt bra värde med uppgradering till business för knappa 700 sek, ger 40 tier point till BAEC kontot. Acceptabel service, men mackan till lunch lämnar en del att önska.