Bakgrund och introduktion

En weekend i Seoul lider mot sitt slut. Efter resan i Club world med British airways till Seoul var det nu dags att åka hem. Vid incheckningsdisken försökte jag förtvivlat få byta min bakåtvända stol mot en motsatt variant men det var helt fullt och verkade vara kört. I förbifarten slängde jag ur mig om de möjligtvis kunde finnas någon uppgradering. Då sa hon att de hade bra pris på sin First class. För endast 500 pund kunde jag få åka längst fram i dryga 12 timmar. Taget! skrek jag. Det är fortfarande ett mina allra bästa reseminnen och jag är otroligt tacksam att jag hade möjligheten att göra detta.

På flygplatsen

Incheckningen gick väldigt smidigt och snabbt. Som förväntat och enligt plan.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Jag blev personligt mött i kabinen och vänligt hälsad med namn och visad min plats. Jag svävade på moln och hörde nästan inget av det som sas till mig utan med stora ögon sjönk jag ner i stolen och började pilla på alla knappar och inställningar.

Stolen och underhållningssystemet

Sanslöst skön stol med massor av inställningar. En stor bildskärm med ett bra utbud av film och serier och annan underhållning.

Måltider och Service

Det bästa jag ätit i luften och enligt mitt tycke matchade det mesta land side. Jag var helt enkelt otroligt förvånad och imponerad av maten och åt alldeles för mycket. Servicen var outstanding och hela tiden i bakgrunden. Till och med piloten kom ut och hälsade på mig (och faktiskt bara mig). Hatten av och ett stort tack till hela personalen som skötte om mig under flygningen.

Sömn

Mycket skön stol men det mesta av tiden gick åt till att äta alla rätter som fanns och en hel massa champagne. Det blev endast lite sömn men oooh så skönt det var i den mjuka och gosiga pyjamasen man fick.

Ankomst

Eftersom jag skulle vidare med anslutningsflyg så tillbringade jag tiden i Concorde-room som också det var första, och enda hittills, gången. Mycket lyxigt och trevlig restaurang med a la carte beställning och fri champagne, Bollinger Rosé fick det bli.

Slutsats

En fantastisk flygning i en underbar kabin med suverän personal! Gillas!