Bakgrund och introduktion

Min andra resa med BA i First, bokad med Avios 2 for 1 via BA Visa kort, såg fram emot ännu en resa med First med BA

På flygplatsen

Flög in till London från GOT dagen innan vidare resa till Denver, tyvärr fanns det ingen anslutning samma dag med avios men det var ok eftersom jag då fick extra mycket tid i BA Concorde room och det är ju en lounge som är helt ok att spendera lite tid i.

Vi ankom till Heathrow T5 ca 4 timmar innan vår avgång 15.45, incheckning vid första klass sektionen var snabb och smidig, vid fast track var det lite kö men vi var igenom på mindre ä 10 minuter, hade dock förväntat mig en dedikerad fast track för första klass.

När man väl var igenom security så var man inne i Concorde room på mindre an en minut tack vare entrén på samma plan som security, skönt att slippa promenaden en våning ner och sedan upp igen.

Concord Room är väldigt bra, jag har inte så bra koll på Champagne som verkar vara normen här på forumet men min favorit Whiskey, JW Blue Label, finns som bekant att tillgå, så jag är ju naturligtvis väldigt nöjd med dryckes serveringen i denna loungen.

Mat intogs i restaurang delen där vi satt i ett eget bås, jag tog mig en BA Burger och till det ett väldigt gott vin från Bordeaux, missade dock exact vilket vin det var (som sagt JW Blue var viktigast…)

Tog en spa behandling ca en timme innan boarding, head and shoulder massage vilken var väldigt bra, en trevlig dam som masserade huvud och axlar medans man kopplade av in en massage stol.

Lite observationer, Concord Room känns faktisk lite slitet, soffor och fåtöljer ser ned sittna ut och känna inte så fräscht som man kan förvänta sig från en första klass lounge. Man serveras direkt där man sitter så att beställa själv direkt vid baren tog lite tid eftersom man där spenderade mest tid på att slå upp drinkar som personalen beställde åt andra passagerare.

Maten serverades väldigt snabbt dock, om man inte har så mycket tid innan boarding hinner men enkelt med en bra måltid på mindre än 20 minuter.

Lounge: British Airways Concorde Room, London Heathrow (LHR), Terminal 5

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Boarding gick snabbt och smidigt, ankom vid gaten ganska sent så ingen kö och jag blev eskorterad direkt till min stol 1K, första klass på BA är bra,men, jämför man med de säten man får på tex Qatar i business så är det inte så mycket sämre än på BA first, men, First med BA är ju aldrig dåligt….

Stolen och underhållningssystemet

Sätet är väldigt bra, enkelt att fälla ner med BAs lösning med ett litet hjul som sköter lutning på stolen, man sover helt plant och det är gott om plats för överkroppen, en av de bättre säten jag använt på flyg, jag upplever det som bättre än Emirates suites.

Underhållnings system, bra utval av filmer men bild kvalitet inte bra alls, jag brukar dock i stort sett aldrig se på film på flyg eftersom bilden oftast är mycket sämre än på min 50 tummare hemma i HD…..så jag lyssnar på musik i mina Bose QC 25 och läser en bok.

Internet ombord

Vet inte om det fanns, provade aldrig, jag tycker fortfarande att på flyget så är man oanträff bar så ingen feature jag använder när jag flyger.

Måltider och Service

BA cabin crew är alltid professionella och service minded så också på denna flygning, alltid tilltalad med Mr Falk och glasen var aldrig tomma man var hela tiden på pass med påfyllning.

Förrätt var en Scottish Langoustine & Crayfish pastej grej, åt sedan en Aberdeen Angus Steak och en Cheese plate till efterrätt, drack till det ett rött vin, Chateau Haut-Bergery 2004 Grand Cru Classe Pessac-Leognan från Bordaux, väldigt gott mörkt rött vin som jag kommit på att jag tycker om, ju mörkare röd färg desto bättre……

Man serverade också afternoon tea en timme innan landning, jag valde dock att sova istället.

Kan nämna Champagnen som serverades ombord, Laurent-Perrier Grand Siécle Frankrike, Champagne Palmer & Co Blanc de Blancs Millésimé 2007, Taittinger Prestige Rosé NV Frankrike, men som sagt jag är mer en Whiskey person så det gick en ner del JW Blue……

Enda att kanske ifrågasätta med första klass service, senap i en lite plast förpackning, kanske skulle varit i en lite servering skål i första klass….

Det fanns 4 starters , 4 Main course 4 bistro selection och 4 efter rätter att välja på så bra utval på mat.

Sömn

Flygning var strax över 9 timmar sov väldigt bra efter måltiderna och fick nog in minst 5 timmar sömn, igen, väldigt bra säte att sova i, lång säng och bred vid överkroppen sov väldigt bra.

Ankomst

Landade i stort sett enligt tid tabell , först av planet och igenom immigration på mindre är 5 minuter vilket inte är så vanligt vid ankomst i USA

Slutsats

BA första klass är bra, speciellt när man inte betalar fullt pris, det är mycket bättre än BA business Class men hade jag valet så skulle jag hellre lägga lite mindre pengar på att flyga Business med Qatar eller Cathay i deras config med 1-2-1 i business. Concorde room är en väldigt bra första klass loungen med bra och snabb service, utom direkt vid baren då…, fick även tillgång till Concorde room på återresan som inkommande i första klass trots vidare till GOT i ekonomi.

Trevlig upplevelse att flyga förts klass med BA, kan man dessutom få plats 1A eller 1K på en 747 så känns det väldigt privat.