Bakgrund och introduktion

För att slippa lite av den svenska vintern med snö och rusk har vi bestämt beslutat att åka Sydöst, närmare bestämt, Hong Kong, Auckland, Sydney och Singapore.
Detta är en utav de 7 flygningarna vi gjorde under december -13 och januari -14.
Sjätte benet tar oss hem via London.
Hela resan finns som en tråd här; http://www.businessclass.se/forum/reserapporter/15275-jul-nyarsresa-sydoest-134-a.html

På flygplatsen

Incheckning gick snabbt när vi väl hittade premium incheckningen. Vi gick först till raden som tv-skärmarna visade för incheckning för BA. Väl där blev vi hänvisade till premium incheckningen.
Direkt ingång till passkontrollen och ingen speciellt lång kö där. Gillar att man kan få lite godis när de kollar passen.
En snabb runda i affärerna och sedan en upp till loungerna

Vi har loungehoppat lite, och tillbaka i BA’s lounge, mycket lugnare här än i Qantas loungen. Förvisso hade Qantas större bredd av mat, men ganska stimmigt.

Ombordstigning och första intryck

Boarding gick väldigt snabbt. Ända nackdelen, min åsikt, är att security är i gaten. Var trångt och det blev väldigt rörigt, dock är det inte BA´s fel.
Gick ombord 50 min före utsatt avgångstid, kom på först och kabinen kändes lite trött.

Denna gång blev vi inte välkomnade med namn när vi gick ombord.

Preflight-drink, vatten, juice och champagne, det blev Tattinger Brut Reserve NV strax efter vi satt oss. Necessär kom samtidigt som champagne påfyllning.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen är över medel, men även den känns lite trött.
Underhållningssystem lite segt och känns ganska gammalt. Utbudet av filmer och spel är bra.

Måltider och Service

Beställningen av middagen kom väldigt snabbt, denna gång blev vi tilltalade med namn.

Middag
3 förätter, 4 huvudrätter och 3 desserter att välja på
För min del blev det
^ Smoked Salmon with cucumber and wasabi dressing
^ Grilled fillet steak with herb butter, green beans, baby carrots and crushed potatoes
^ A selection of cheese served with crackers
och till sist kaffe och choklad

Middagen god, inte lika gott som på A380, men middagen för absolut en tumme upp.

Frukost
Fanns 4 ”starter” och 4 huvudrätter samt en bröd att välja på

Eftersom jag inte är en frukost människa brukar jag ta det lättaste och kan inte riktigt säga om det var gott eller inte. Har dock upptäckt att BA´s smoothies kanongoda, blev ett par stycken.

Pratade med en flygvärdinna och hon sa att denna sektor är den längsta som BA flyger. Den är lång, sa hon, men lite lugnare som crew än att flyga 747a från NYC. Som crew är det iofs bra att det inte är middag på flyget, men ändå skapligt stressigt.

Sömn

Sov skapligt mycket, men det blev ganska hackigt. Kan bero på att det var en turbulens under natten.

Ankomst

Vi anlände lite sent på grund av ganska mycket motvind, flygtid ca 14h15min, för vår del spelade det inte så stor roll, hade gott om tid till sista benet. Tror att detta morgon flyg är bland de första som landar på Heathrow (runt 5-tiden) vilket innebär att det inte är speciellt mycket folk i terminalerna. Vi var ”tvungna” att ta oss in till huvudterminalen och gå igenom säkerhetskontrollen där.

I säkerhetskontrollen var det mer kö i fast track än de ”vanliga” stationerna, vi blev förflyttade till en tom station för att komna igenom säkerhetskontrollen direkt.

Slutsats

Absolut BA´s 747a igen, men det känns lite som om denna 747a behöver en ansiktslyftning.
Nu satt vi maindeck vilket är bra, men uppdeck är bättre.

Vår crew i den ”lilla” CW-kabinen på maindeck har varit helt underbara, väl samordnade, mycket leende och lätta att småprata med.