Bakgrund och introduktion

Jag fick en hastigt kommen resa till Chicago och började söka på Matrix för att se vad som fanns. Jag hade väl inga större förhoppningar på ett vettigt pris i business till USA med några dagars framförhållning bara, men döm om min förvåning när LOT dök upp där till ett pris av 16.000 kr för en tur och retur. Just då var det inte hundra procent att jag skulle åka, så jag drog på köpet en dag varpå priset hann stiga till 18.000kr (Z ut, D hem). Jag slog till. Två dagar senare var jag tvungen att boka om min utresa en dag tidigare, så det kostade mig ytterligare 2.400kr, då Z var slut, så jag fick boka om till D även på utresan. Det blev 400kr i avgift för att jag gjorde det via deras call-center. Jag orkade inte bråka om att det inte fungerade online för mig. Iaf, 20.000kr för en D-klass till USA, inköpt 5 dagar innan resa. Bra pris måste jag säga.

 

Disclaimer: Jag har kombinerat min recension för WAV-ORD-WAV, även om den säger ORD-WAV bara. Bilderna är dock bara från WAV-ORD. Av någon anledning så lägger recensionssystemet alla bilder ner också, trots att de faktiskt är korrekt.

På flygplatsen

Warszawas flygplats – Chopin – är väl inte direkt en spännande historia. Jag begav mig till deras non-Schengenområde och där fanns en tredjepartslounge att nyttja. Chicagos flygplats O’Hare – Terminal 5 – är inte heller en speciellt spännande flygplats, så finns inte speciellt mycket att säga. Fast-track fungerade som det skulle.

Lounge: LOT Business Lounge, Warszawa (WAW)

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Det var exemplarisk prio-boarding med egen kö på både WAV och ORD. När man sen kom ombord så måste jag väl säga att jag slogs av hur tråkig businesskabinen såg ut. Lite trött öststat kändes det som tyckte jag. Stolarna är av samma typ som Turkish Airlines har i sina 777-300ER, fast här var det 2-2-2.  Jag är rätt säker på att dessa stolar är lite bredare än TKs, men jag kan inte svära på det.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen är riktigt bra. Jag är en stor kille på 186cm, så jag satt skönt. Det enda man kan klaga på är samma som ibland stör mig på TK också – det är så förbaskat långt fram till den lilla ”divanen”, så inte ens jag når fram att lägga upp fötterna om jag inte glider ner i sätet som en säck potatis. Det innebär att man inte kan lägga upp fötterna under start och landning. Jaja, i-landsproblem deluxe som jag brukar säga. 🙂

 

Stolen är fully flat och jag sov riktigt bra i den. Gott om utrymme och det kändes inte trångt alls. Har inget att klaga där faktiskt.

 

Underhållningssystemet provade jag aldrig. Killen bredvid mig hade problem med det. Hans fjärrkontroll var trasig och det gick inte stänga av skärmen, så när han skulle sova så hängde de ett täcke över stolen – problem solved. 🙂 Han var lite irriterad och sa, det är alltid så här. Huruvida det stämmer eller inte kan jag inte säga dock såklart. 🙂

Internet ombord

Fanns inget Internet ombord.

Måltider och Service

Maten var väldigt bra tyckte jag. Bilderna är från min servering WAV-ORD, då jag inte plåtade något på min retur. Servicen var snabb och speciellt på tillbakaresan tyckte jag den var riktigt riktigt bra. De gick runt och kollade hela tiden, så man behövde aldrig plinga eller ens vänta på något, det var alltid någon där att påkalla uppmärksamhet tyckte jag.

Sömn

Jag sov kanonbra. Jag fick sova fram till en kvart innan landning, så det uppskattade jag verkligen. Jag hatar när man måste fälla upp stolen en timme innan… blir irriterad när de snor 30min av min skänhetssömn. 😉

Ankomst

Ankomst i Chicago så var det bara en brygga. Business fick gå av först. Ankomst i Warszawa så hade de två bryggor – en för business och en för eko samt premium eko. Man verkade gå till helt olika delar, för när jag gick av såg jag att eko redan gick av i den andra bryggan, men när jag kom fram till terminalen märkte jag inte av dessa passagerare. Allt fungerade som det ska.

Slutsats

En riktigt bra produkt med tanke på priset. Jag kommer helt klart utnyttja den igen om jag ska till USA med kort varsel. Dock blir det en väldans omväg och lite halvdassiga byten, så det blir en lång resa.

Jag hade strul på vägen hem, då min ombokning hade resulterat i att personen som gjorde det hade ”pajat” min retur. Det tog en stund för dem att lösa på flygplatsen i Chicago, varpå jag fick sitta och vänta i ankomsthallen tills det var klart. Dock tyckte jag de skötte det exemplariskt. De tog min väska jag skulle checka in, letade sen upp mig där jag satt och lämnade över boarding pass och pass till mig när allt var klart.