Hotellbeskrivning

Efter några veckor i Provence och på den franska rivieran så avslutades vår resa med några dagar i Nice, och valet av hotell föll på ett Best Western Plus-alternativ med det passande namnet “Cozy Hotel”. Mysigt var nämligen precis hur jag skulle beskriva det, vilket är aningen fascinerande med tanke på att det samtidigt infann sig en ren, fräsch hotellkänsla som man inte vanligtvis förknippar med “mys”. Jag skulle med andra ord säga att man får det bästa av två världar med det här hotellet.

Överlag var vistelsen på hotellet mycket bra. Med tanke på läget, servicen och hur kombinerat fräscht och mysigt hotellet kändes så var det dessutom väldigt prisvärt. Trots att vi bara befann oss i Nice två nätter så bestämde vi oss för att dra oss tillbaka till hotellet tidigt en av kvällarna. Det var en perfekt atmosfär att varva ned i och vi hade en trivsam vistelse på rummet där jag testade WiFi:et genom att gå in på https://slotsia.com/ för att leta upp ett nätcasino att spela på. Vi avslutade kvällen med att streama en film och uppkopplingen fungerade alldeles utmärkt även för det.

Läge och transport

En av de absolut främsta anledningarna till att du bör överväga det här hotellet är det fantastiska läget. Vi kunde i princip ta oss runt till fots för alla saker vi hade planerat och behöver man åka längre sträckor så ligger tågstationen alldeles intill.

I närheten fanns mängder av restauranger, shoppingstråk, en galleria, promenadstråk, m.m. Det är inte heller några problem att vandra ner till vattnet och den kända Promenade des Anglais. Läget var helt enkelt perfekt – det var inte alldeles mitt i smeten av alla turiststråk, men kan ändå räknas till att ligga i dess kärnan av stadens många sevärdheter.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Det var absolut inga som helst konstigheter i samband med incheckning och utcheckning, men det förtjänas att nämnas att personalen alltid var extremt trevlig och tillmötesgående. Vi anlände till hotellet flera timmar innan vår incheckning, men det var givetvis inga problem att förvara dem där tills det var dags att checka in.

Rummet

Rummet var inte det största, men det kändes inte på något sätt litet. Vi hade gott om plats för våra saker och det kändes rent och var fint inrett. Hotellet känns överlag ganska litet, men jag måste säga att det är väldigt smart inrett, vilket gör att det – trots den gemytliga känslan – upplevs som väldigt luftigt. Det var den känslan som jag fick av både rummet och hotellet som helhet.

Mat, dryck och faciliteter

I ärlighetens namn så varken åt eller drack vi (annat än gott kaffe) på hotellet. Och inte heller utforskade vi faciliteterna i någon vidare utsträckning. Frukost och annat fanns givetvis på hotellet, men vi tog våra måltider på närliggande caféer och restauranger, vilket var precis så härligt som det låter.

Internetuppkoppling

Inga som helst fel på hotellets WiFi. Som nämnt i hotellbeskrivningen så flöt det på fint till både det ena och det andra.

Prisindikation

1200 sek

Slutsats

Jag rekommenderar starkt att bo på Best Western Plus Nice Cozy Hotel – både i samband med kortare visiter och aningen längre vistelser. Ska du bo mer än en vecka i Nice hade jag dock övervägt ett aningen större hotell, åtminstone om man är en barnfamilj eller dylikt som planerar att vistas på hotellet då och då. I så gott som alla andra sammanhang lär du inte bli missnöjd om du väljer det här mysiga hotellet som trots allt lyckas bibehålla en känsla av lyx.