Hotellbeskrivning

Hotellet ligger på västa delen av 48th street, intill 8th avenue. Hotellet erbjuder en färgglad upplevelse med centralt läge, hotellet i min mina ögon ett prisvärt Boutique hotell. Jag vill dock uppmärksamma att AC fungerar men den låter en hel del, efter lite trixande hittade jag ett läge på AC:n som sänkte ljudnivån för att bidra till bättre sömn.

 

Läge och transport

Läge

För mig är detta en bra utgångpunkt för en resenär som inte har så stor erfarenhet av New York, för de personer som gillar promenader har du gångavstånd till många sedvärdheter. För de som föredrar snabbare resväg är det enkelt att promenera till 8th ave för att åka norr ut med taxi och 9th ave för att ta er söder ut med taxi. Tyvärr ligger hotellet intill en brandstation och vid några tillfällen under vistelsen hade stationen utryckning.

Transport
Under min vistelse i New York landade jag i Newark, jag tog en yellow cab från flygplatsen och efter en väldigt smidig bilresa var jag utanför hotellet. Jag brukar normalt alltid välja enklare färdmedel som tåg eller buss, men denna gång blev det taxi.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Inchekning
Inchekningen gick snabbt, men jag blev inte uppmärksammad som Diamond medlem.

Utcheckningen 
Utcheckningen gick snabbare än incheckningen, uppskattar när det är smidigt.

Servicen fanns tillgängligt, bäst service fick jag från ”Larry” som redan från start gjorde ett trevlig bemötande och välkomnade mig när han tog emot mig och mina väskor vid entren. Han var ett bra bollplank som utmärkte sig utöver övrig personal på hotellet.

Concierge gjorde inte ett bra intryck. Främst gällde det ”proaktiviteten”, bakgrunden var att jag hade logistikfrågor för att delta i en bröllopsvigsel i Brooklyn park. Jag fick ett snabbt svar att jag bör ta en taxi med en timmes framförhållning, jag frågade om jag bör boka taxi men fick till svar att det finns stort utbud av taxin i stan så det behövs inte bokas någon bil i förväg.
Ett annat exempel var när jag förbokade shuttlebus till Newark flygplats vid avresa, då dök aldrig shuttlebusen upp. Min känsla var att Conciergen inte genomfört bokningen men räddningen var Larry (som jag tidigare nämnt) vid entren som uppmärksammade min dialog med Concierge och han bidrog till en snabb refound av bokningen och fixade en town car för en mindre summa pengar som kompensation. Resan till flygplatsen var en ren fröjd, tackar Larry för detta.

Statusförmån
Jag uppmärksammade inte att jag fick någon extra förmån som Diamond medlem under min vistelse, utöver det brev från ansvarig på hotellet som välkomnade mig och önskade mig en trevlig vistelse.

Rummet

Jag gjorde en hel del sökningar om detta hotell innan avresan, intrycket är väldigt blandat och nästan negativt. Jag var alltså inställd att hotellet skulle erbjuda små och lyhörda rum. Men här överraskades jag då rummen var större än vad jag förväntat mig och lyhördheten var låg (bortsett från brandstationen och dess utryckning). Jag är astmatiker och har allergier, rummet var dammigt på sina ställen (AC vid fönstret, bakom vägghängd TV och under sängen) men jag kände inte att astman påverkades.

Rummet var som hotellet väldigt färgglad med roliga inredningar, ett exempel är lamporna som var formade efter George Washingtons huvud.

Sängen var bekväm och 6 nätter var helt ok.

Kontentan är att vistelsen var ok. Rummet var litet men efter att ha packat upp kläder ur väskorna och ställt in väskorna i en garderob så fanns det mer yta i rummet. Badrummet var lite mindre än vad jag förväntat mig, men fungerade bra.

Mat, dryck och faciliteter

Jag åt inte frukost på hotellet, valde att köpa frukost i en butik i korsningen 8th ave och 48 street alternativt på Starbucks eller på Pret. Därefter vandrade jag till närliggande park för att sitta i lugn och ro och njuta av miljön.

Intill hotellet ligger en Sushi restaurang som erbjuder riktigt god mat, måste testas!

Internetuppkoppling

Internet fanns tillgängligt på rummet och erbjöd bra bandbredd.

Prisindikation

1600 SEK/natt

Slutsats

Hotellet har fått dåliga betyg och recensioner på internet.

Jag anser att hotellet erbjuder ett centralt läge för ett överkomligt pris, städningen kan vara bättre men den är inte dålig. Rummen är av mindre modell, dock anser jag att vistelsen på hotellet bara är för sömn. Aktiviteterna sker utanför hotellet!