Hotellbeskrivning

Hotellet utger sig för att vara ett flygplatshotell nära Helsingfors Flygplats. Jag hamnade på Best Western eftersom jag strulat till mina bokningar och på tok för sent insåg att jag inte hade den bokning jag trodde på Hilton. Att betala över €200 för 6h kändes inte helt ok, så jag tog det enda kända (Best Western) alternativet jag hittade till ett acceptablet pris. Det visade sig vara ett stort misstag…

Läge och transport

Hotellet ligger en bra bit från Helsingfors Flygplats. Jag skulle uppskatta att det tog 15 minuter med den shuttle de tillhandahåller. Då jag anlände Helsingfors strax efter midnatt och åkte igen kl 8 har jag ingen aning om vilka andra transportmöjligheter som fanns förutom hotellets shuttle.

En sak som är värt att notera, är att chauffören stank sprit. Trots min förkylning var det pinsamt uppenbart att allt nog inte stod rätt till. Det märktes dock som tur var inte på hur han körde och vi kom fram välbehållna.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen var smått kaotisk. Före mig var en gigantisk finsk familj (8 vuxna och gud vet hur många barn) som verkade fråga om allt mellan himmel och jord. Damen i incheckningen pratade länge och väl med dem och efter på tok för lång tid blev det äntligen min tur. Svenska var bara att glömma, men engelska gick att göra sig förstådd på och jag fick mitt rum.

Jag gjorde faktiskt inget försök att registrera mitt bonuskort då jag bor på Best Western ungefär en gång vart femte år och jag tyckte sömn var viktigare just då.

Mitt rum låg längst bort i korridoren på bottenvåningen. När jag öppnade dörren till korridoren slog en stank av sprit emot mig. Visst finns det fördomar mot att finnar alltid super, men det här var löjligt. Antingen befolkades hotellet av seriösa alkoholister eller så har man försökt sterilisera väggarna med vodka.

Rummet

Rummet var något av det minsta jag sett. Jag fick ett rum med två enkelsängar och det fanns knappt plats att gå runt dem. Rummet (och hotellet i övrigt för den delen) måste vara byggt på 80-talet och inte renoverat sedan dess. Det första intrycket var ”slitet” och det är nog också den snällaste beskrivning jag kan ge.

Toaletten var inklämd i ett hörn och om man satt på muggen kunde jag nudda dörren med knäna. Duschen var så trång att jag precis kunde stå rak i den utan att vidröra en vägg. Så fort man försökte vända sig minsta lilla slog man i något. Hela toalettutrymmet var troligen mindre än 2 kvm.

Sängen var av någon standartyp – finns inte så mycket att säga om den. Kuddarna var dock sådana där luftiga saker som faller ihop och blir platta så fort man ens funderar på att använda dem – dvs helt värdelösa.

Med avseende på övrig utrustning i rummet fanns en liten LCD-TV på väggen samt en ganska välfylld minibar. Jag orkade dock inte öppna och undersöka närmare.

Internetuppkoppling

Jag erbjöds kod till internet men tackade nej – sömn var prio 1, 2 och 3 för mig under denna vistelse.

Prisindikation

€120

Slutsats

Det här hotellet är en total katastrof och ska undvikas till varje pris!