Bakgrund och introduktion

Del av en resa i gamla sovjetrepubliker (Litauen – Vitryssland – Ukraina – Moldavien)

På flygplatsen

Minsk flygplats ligger en bra bit, ca 50 km, utanför staden. Men med breda vägar, liten trafik och hyfsade taxi-priser är det lätt att ta sig dit.

Flygplatsen känns någorlunda modern. Det som är lite speciellt är den omständliga passkontrollen a la gamla sovjet – passet gås noggrant igenom med speciella förstoringsglas (!). Loungen är trevlig, stor och luftig med bl a en bra ”relax” avdelning. Matutbudet är väl inte det bästa men det fanns en bemannad bar där allt utom champagnen ingick. Det som kändes lite konstigt var fotograferingsförbudet i loungen (möjligen var dom torra mackorna att betrakta som statshemligheter:-). Ingen WiFi fanns då man måste registrera sig med ett vitryskt telefonnummer för att få access.

Lounge: Airport Business Lounge, Minsk International 2 (MSQ)

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Det fanns ingen prioriterad boarding för businessclass. Det var samma stolar och 3+3 konfiguration i hela planet. Det fanns 3 rader framför skynket – och då vi endast var 3 passagerare i b-c var det gott om plats. Det allmänna intrycket var: slitet…

Stolen och underhållningssystemet

Stolen var någorlunda bekväm, om än något nedsutten. Pitchen var väl inte den bästa. Men inget kändes sämre än vad man idag får uppleva på mer ”etablerade” flygbolags inom-europeiska flygningar. Inget infotainment system fanns.

Internet ombord

Nej.

Måltider och Service

En positiv överraskning. Trevlig personal. Det serverades bara kallskuret (det normala idag för en 90 minuters flygning), men maten serverades på riktigt porslin och smakade bra. Dryck serverades i riktiga (kristall??) glas.

Sömn

Inte aktuellt.

Ankomst

Flygningen höll tiden bra. När vi gick av på plattan i Odessa så hämtades de två andra businessclass passagerarna av varsin vip-märkt bil medan jag fick ta den vanliga terminalbussen… Pass- o tullkontroll utan problem.

Slutsats

En prisvärd resa rycker jag. Prisskillnaden mellan ”ekonomi full flex” och business endast 20%.