Bakgrund och introduktion

Snabb visit i Split relaterad till jobb. SAS Plus var inte mycker dyrare än GO.

På flygplatsen

Checkade in på nätet, reste endast med handbagage.  Tidig morgon avgång med mycket charter denna augusti morgon. Smidigt med SAS Fast Track passerade säkerhetskontrollen inon  någon minut. Snabb visit för lite kaffe och smörgås i SAS Loungen.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Även om Kroatien sedan 1/7 är med i EU är de inte med i Schengen vilket innebär att passera passkontrollen till icke schengen området. Ingen nämnvärd kö här. Denna morgon är det buss till planet 737-800. Jag kom relativt sent till gate och vet inte om Priority boarding tillämpades. Dock var planet inte mer  än 55-60procent bokat .  Äktw med andra bussen som var ganska full vilket drar ner boarding processen, dessutom fick vi vänta länge på bussen på ett sällskap som uppenbarligen missat final call på skärmarna.  Tidningar erbjöds i gate.

Stolen och underhållningssystemet

Satt på rad två. Vi var totalt 3  passagerare på 9 rader i SAS Plus. Så det kändes rymligt. Städat och rent plan.

Måltider och Service

Frukostbox erbjöds resenärer i plus med varm dryck till. ”Festade” även på med lite bubbel (Mousserande vin) denna morgon vilket inte ar några konstigheter. Erbjöds påfyllning under flygningen, samt fick en flaska vatten strax innan landning. Crew var väl inte super engagerad, men de skötte servicen bra även om de till viss del försvann under senare delen av flygningen.

Ankomst

Ankomst på tid till Split. Buss den korta biten in till terminalen. Inga köer vid passkontrollen så var snabbt ute i ankomsthallen

Slutsats

Trevlig morgonflygning. Givetvis lugnt och bekvämt i plus med 9 rader på 3 passagerare. Hygglig service även om det nte var något extra direkt. Alltid positiv till direktlinjer med SAS från Göteborg-Landvetter.