Hotellbeskrivning

Constance Moofushi ligger ca trettio minuter med sjöflyg från huvudstaden, Malé (MLE). Som de flesta resorter i Maldiverna så ligger resorten på en egen ö. På själva ön finns det mesta man kan önska sig av en vistelse på en plats som denna. Det finns ett dykcenter som ordnar utflykter och organiserar dykturer. Vidare, för den som behöver inhandla t.ex. extra par badbyxor, en ny sarong, edyl. så finns det en affär. De har också vykort och solskydd. Det finns även en butik som säljer juveler och smycken.

Resorten har två restauranger, den ena håller en buffé och den andra är en à la carte restaurang på stranden med grill. Tillika finns två barer.

Pool, och en barnpool, finns också trots allt hav runt omkring. För den som vill segla kan man hyra en katamaran (Hobie Cat).

Constance har ett s.k. Cristal Package – all inclusive – som är mycket praktiskt, och prisvärt. Där ingår även minibaren. Det enda som inte ingår är specialbeställda middagar (t.ex. Moonlight Dinner för den som fira något speciellt) och mer exklusiva viner. Annars är vinlistan omfattande vad gäller de viner som ingår i paketet. Paketet omfattar även en del utflykter och lån av snorkelutrustning. För en beskrivning av hela paketet se: https://www.constancehotels.com/media/7005/constance-moofushi-maldives-cristal-package-en.pdf

För förstagångsbesökare så ges en genomgång av allt nödvändigt under en långsam promenad till den utsedda villan.

För de som är återvändare fås en liten iPod Shuffle med Moofushi inspirerad lounge musik.

Not: för de som bokat en Senior Overwater villa väntar en praktisk väska i villan. Den som bokat en strandvilla eller reguljär Overwater villa så går de att köpa, men kostar dock  en hel del.

Läge och transport

Transport till och från resorten sker mha sjöflygplan. Du uppger innan avfärd dina flygdetaljer så ordnar personalen med bokning av sjöflyget på lämpliga tider. Vid avfärd finns också en lounge där man kan vänta på sin avgång. Där finns också dusch för den som vill fräscha upp sig innan transporten tillbaka till Malé.

Loungen på flygplatsön har också tillgång till dusch. Dvs, om flighten hem är så pass sen att du behöver vänta på att incheckningen ska öppna så får du använda Constance lounge vid flygplatsen.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckning till ens villa sker vid ankomsten till loungen i Malé. Constance personal möter upp efter tullen och sköter sedan incheckningen till sjöflyget och transporten till Constance lounge vid sjöflygsterminalen.

Rummet

Det finns tre typer av villor: beach, overwater villa och senior overwater villa. De två senare står på pålar ute över vattnet.

Senior overwater villa är adekvat stor för, säg, en två veckor lång vistelse. Sängen är stor och mycket skön. Fyra kuddar är standard, men det går att beställa fler vid behov. Skrivbord med en Apple TV och alla dess möjligheter. Gott om eluttag, dock det är brittisk standard så ta med dig adaptrar om du kunna ladda telefoner, plattor, etc. Villan har ett duschrum inomhus, men två duschar utomhus; en vid trappen ned i havet (att skölja av sig saltet) från terassen, en annan på baksidan vid badkaret (utomhus). Två handfat med en del amneties. ”Vanity”-bord med fönapparat och förstoringsspegel. Stor garderob, byrå och säkerhetsskåp. Minibaren är ett kapitel för sig: relativt välförsedd, extra vattenflaskor från resorten, Nespressomaskin, te, godis och snacks – allt ingår i Cristal Package.

Mat, dryck och faciliteter

Maten kan kort beskrivas som: mycket bra! Den håller med andra ord hög klass och variationen är bra. Det finns, som tidigare nämnts, två restauranger; Manta (buffé) och Alizée (à la carte). I vistelsen ingår en kväll på Alizée per vecka. Behöver bokas, och det finns en voucher som ska användas, som fås vid ankomsten.

Dessa två restauranger servas av inte mindre än fem somelierer! De har god koll, inte bara på vad som finns i vinkällaren, utan och vad du druckit tidigare under vistelsen för att du ska få en så varierad upplevelse som möjligt.

De finns två barer på ön; Manta bar och Totem bar. Manta bar är i anslutning till bufférestaurangen och är den större av de två. Totem bar ligger på stranden och har en trevligt avslappnad atmosfär. Personalen i båda gör sitt yttersta för att gästerna ska ha det bra. De som arbetar i barena är duktiga mixologer och blandar ihop både klassiska drinkar och andra s.k. mocktails utan alkohol (bra mitt på dagen då det är som varmast). Utöver detta så skapar de en ny cocktail för dagen, med ett maldiviskt ord eller företeelse som namn. Kul och gott!

Det hålls en vinprovning en gång per vecka. Den genomförs stående i knädjupt vatten lagom innan middagen. Intressant, kul och lite uppsluppet.

Det finns också ett Spa och gym. Det skulle gå att skriva en hel del om Spa-upplevelsen på Moofushi. Det kan dock sammanfattas som en mycket bra och angenämn upplevelse. Det finns ett antal behandlingar att välja på, de flesta massagebehandlingar är på 60 eller 90 minuter.

 

 

Internetuppkoppling

Hyfsad snabb och ingår i rummet/villan. Större delen av ön har täckning.

Prisindikation

ca SEK 12 000 för en senior overwater villa (inkl. s.k. Cristal Package – all incl.)

Slutsats

Denna vistelse var tredje gången vi bodde här – Constance Moofushi håller hög klass och servicenivån är mycket hög. Personalen är personlig och det blir snabbt ”recognition”, de kommer inte bara ihåg ens namn utan även ens preferenser.

Det är svårt att beskriva en resort som Moofushi, den behöver upplevas – den har många aspekter och det finns väldigt många detlajer som det kan skrivas om. Dessutom så gör bilderna den inte heller riktigt rättvisa, det är bättre i verkligheten!

Vi kommer återvända hit fler gånger. Så ofta vi kan!