Bakgrund och introduktion

En del av min resa ”My first first” i mars 2013. Att flyga A380 i F trodde jag skulle bli höjdpunkten på resan vilket det dock inte blev pga en annan suverän flygning i F.

På flygplatsen

Tog shuttlebussen från hotellet till flygplatsen och gick direkt till First incheckningen. Blev välkomnad och fick sätta mig ner med en kall handduk och lite vatten medan de skötte inchecningen på någon minut. Snabbt igenom en separat säkerhetskontroll och sedan vidare i ”golfbil” till First loungen. När boardingen började blev jag eskorterad till gaten där vi dock fick vänta några minuter pga kö innan det var dags att gå upp till övre våningen på denna A380.

Ombordstigning och första intryck

Boardingen kunde ha varit betydligt smidigare, när vi kom fram till gaten var det lång kö som vi inte kom förbi och fick vänta i ca 5 minuter. Inte någon lysande start på sin F-upplevelse. Har tidigare åkt några gånger i economy på en A380 och det var en trevlig upplevelse att få gå till övervåningen den här gången. Hälsades välkommen och blev visad till min plats där det snabbt erbjöds lite förfriskningar i form av Dom Perignon.

Det märktes att det var ett nytt plan, inredningen var knappt sliten och mycket ljus. Komforten ombord på Thai A380 går det verkligen inte att klaga på.

Stolen och underhållningssystemet

Benutrymmet var ”obegränsat” och det fanns många olika inställningar att göra för stolen, kan inte komma på att det var något som saknades. Underhållningssystemet innehöll det mesta man kunde önska sig men hade knappt någon tid att utforska det närmare på en så kort flygning.

Måltider och Service

Ombord skulle det serveras frukost, fick välja från en meny men blev lite förvånad när någon fisksoppa serverades istället för den fritatta jag valt. Besättningen ursäktade sig och 5 mintuer senare hade jag fått rätt frukost.

30 minuter innan landning ville jag ha en whisky (klockan började ju närma sig lunch) men det blev blankt nej på det önskemålet, allt var tydligen redan bortplockat. Tycker personligen att man ska kunna få något att dricka när det trots allt är 30 minuter kvar, på en shorthaul serveras mat och dryck trots att flygningen enbart är 45 minuter.

Slutsats

Hårdvaran ombord var helt klart i toppklass, fanns inget att anmärka på. Den mjuka produkten lämnade dock mycket att önska, alla kan väl dock ha en dålig dag på jobbet. Jag skulle dock inte tveka att flyga Thai A380 igen om/när jag får en möjlighet, det är trots allt ett underbart plan att flyga med.