Bakgrund och introduktion

Vi skulle ta en ”snabbis” till Vegas i några dagar. Detta ver åttonde gången, så vad gäller resemålet så lämnar det inget övrigt att önska, man vet vad man får, och ungefär 4-5 dagar i Vegas är precis lagom, sedan blir man mätt av alla shower, buféer, spel och andra konstigheter i detta Gröna Lund för vuxna. Recensionen är inte skriven i word så ber om ursäkt för alla stavfel.

På flygplatsen

Loungen på terminal 2 Arlanda är väll inte världens roligaste, men då vi gjort denna tripp förut så vet man vad man har att se fram emot på Heathrow. Finns tappvin och bira med lite starksprit som ställs fram efter 11. Maten som serveras är det typiska kallskurna. Det blev 1 GT och 2 glas vitt, helt ok.

Däremot när man kommer till Heathrow så pratar vi BA’s trumfkort vad gäller fjäsk… Concorde room, en verkligen trevlig upplevelse. Det som skiljer denna lounge från andra är maten som är helt fantastisk. Kan rkommendera ostbrickan, dumplings och chokladfondanten. Bra bubbel, Irish och en Dry Martini som James Bond skulle döda för. Jag föredrar egentligen BA’s guld-lounge som vi tog på hemvägen, men vi passade på att ta Concorde för vi var lite hungriga. Om ni, kan gå hit någon gång, men då förstaklass biljetterna även ger tillgång till guld-loungen så prova den i en av riktningarna, förstklassig dryck och tilltugg, och VÄLDIGT lugn med fantastiska sittplattser.

Lounge: British Airways Concorde Room, London Heathrow (LHR), Terminal 5

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Ombordstigningen är inte så mycket att orda om, du får stå med pöblen, men går så klart ombord först. BA har två typer av 1:a klass kabiner, och vi hade tur på ditresan och fick den nya uppgraderade. Stolarna är fantastiska och sjvälklart får du lite bubbel när du sitter och väntar. Det balla är att i 747’an när du stitter på plats 1A och 1B så kan du faktiskt se frammåt från planet vilket ger en extra upplevelse vid start och landning.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen är super, och när du vill sova så kommer flygvärdinnorna och bäddar med en extra madrass och täcke. Självklart får du en neccesär och pyamas som är värd att sno med sig hem, riktigt bra kvallitet.

Måltider och Service

Maten går inte att klaga på ens om man vill, sparris med äkta tryffel (hummer på hemresan). Tog BA’s paradrätt, oxfilé som huvudrätt. Återigen ostbrickan med lite portvin som desert (erbjuds också glass). Servicen helt oklanderig med trevliga flygvärdinnor som gör allt för att du ska må påerfekt.

Sömn

Sov som en gris efter att ha somnat till en av de 100-tals filmer som erbjuds och ett intag av trevlig alkohol som borde nockat vilken elefant som helst.

Ankomst

1:a klass går av först, och pöbeln i business får snäll vänta då personalen står like kravallpolis och håller de i fållan…

Slutsats

En otrolig upplevelse varje gång, men kan nog inte anses värt pengarna, men man ska ha kul innan man dör. Som en liten bonus så träffade vi Salma Hayek vid loungen, och sedan satt en star struck fru tyst i sin stol då vi åkte samtidigt som sångaren i West Life och hans kompisar i abinen. Dom var skittrevliga och vi festade en hel del innan undertecknad somnade…