Bakgrund och introduktion

På väg till Graz i Österrike för jobb, valde att flyga Austrian via Wien.

På flygplatsen

Arlanda T5 väldigt tidigt en måndag morgon. Checkade in vid business/guldkortsdisken. Jag frågade om man kunde få blockat mittsäte som EBG, men fick ingen riktigt klarhelt, hon sa att ”-det blir nog inte fullt, så sätet bredvid dig borde bli ledigt”. Höll tummarna och knallade bort till säkerhetskontrollen.

Ombordstigning och första intryck

Två sidor om disken användes för att gå ombord, business class, HON, Senator och Star alliance Guldkort på ena sidan övriga på andra. Gick smidigt.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen var ny och fräsh, samma som lufthansa har om jag inte är ute och cyklar. Ganska smal i sin design, för att kunna klämma in en rad eller två extra gissningvis. Funkade bra för denna dryga tvåtimmarsflygning, speciellt som stolen bredvid min förblev tom.

Måltider och Service

Hade förbokat varm frukost för EUR15. Visade sig vara en väldigt utförlig frukost som det bjöds på, innehållande äggröra, bacon, championer, stekt potatis, tre sorters varmt bröd, fruktsallad, fil och flingor samt juice. Fick långa suktande blickor av grannarna när jag fick mina fina bricka före övriga passagerare med ett ”Mr Holm, good morning here is your breakfast”

Ankomst

Blev bussgate i Wien, från bussen gick det smidigt att komma direkt upp till F+G gates. Jag tog mig dock därifrån bort till C-gate för att köpa strumpor i Falkebutiken, så för att komma tillbaks till F-gate där nästa plan gick från fick jag åka liten transferbuss, som stannade på samma ställe som bussen från första planet. Väldigt smidigt allting.

Slutsats

Skön flygning med Austrian. Förbeställd varm frukost gjorde hela flygningen.