Bakgrund och introduktion

På väg hem från Wien till Stockholm med Austrian. Vid onlinecheckin gavs möjlighet att uppgradera till businessclass för 119eur som jag valde att ta. Hade förhoppningen att detta skulle ge fler poäng till Eurobonnus, men så blev det inte.

På flygplatsen

Ankom med Austrian från Graz, hade 40 minuter till detta plan skulle avgå. Buss in till gate från första planet, snabbt besök i Austrian loungen för en dricka och lite soppa. Sen knalla bort till F-piren för att boarda.

Ombordstigning och första intryck

Tror att business och guldkort fick prioriterad påstigning men jag var bland de sista att boarda så vet ej säkert. Buss till planet även denna gång. Blev vid påstigningnär jag satt ned tilltalad med efternamn och erbjuden en tidning. Såg på manifestet att det var ca 5 SEN, 5 EBG, 5 EBS och några FTVL samt två stycken UA*S ombord. I businesskabinen var det 2-3 konfig, med blockat mittsäte till höger, och även till vänster. Alltså en 1-2 konfiguration i praktiken. Tre rader, så nio platser totalt. Vi var endast tre stycken framför skynket denna kväll.

Stolen och underhållningssystemet

Skön stol med acceptabelt utrymme. Slogs också av hur tyst planet var, jag som aldrig flugit längs fram i en Fokker 100 eller en MD80 för den delen. Det var betygligt mer oljud längst bak i planet.

Måltider och Service

Blev erbjuden varm mat, panerad kyckling med an liten sallad, med en god chockladkaka till efterrrätt. Fick ölen snyggt upphälld med flaskan placerad så att jag skulle kunna se ettiketten tydligt, kändes proffsigt. Blev efter maten erbjuden flera påfyllningar av dryck.

Ankomst

Ankomst Arlanda T5 strax före utsatt tid, väskorna kom ganska fort på bandet, dock ej prioväskorna först vilket känns som standard på Arlanda.

Slutsats

Tveksamt värde att uppgradera när man ej fick fler Eurobonuspoäng, men icke desto mindre en väldigt trevlig flygning med Austrian. God mat och bra service.