Bakgrund och introduktion

Jag och en kompis bestämde oss för att resa till Färöarna. Ett rätt så trevligt resmål om man inte vill ha det jättevarmt och ligga vid stranden och steka sig.

Atlantic Airways är i princip det enda bolaget som trafikerar öarna. De har heller ingen businessclass, men har full servering med lite snacks och en hel del dryck.

På flygplatsen

Vagar flygplats är alldeles nyligen utbyggd för att kunna ta fler passagerare. Tyvärr så vet jag inte hur flygplatsen såg ut innan, men det måste ju ha varit extremt trångt. Det fanns 3 in-checkningsdiskar som alla användes för samma flyg (en disk var drop off). En säkerhetskontroll (båge och band) och två gater. En som användes till länder som ej kräver passkontroll och en som kunde användes till båda. Lounge fanns inte, men däremot ett litet kafé och en duty free shop.

Ombordstigning och första intryck

Airbusplanen är relativt nyinköpta och detta kändes därför rätt så fräscht. Eftersom det inte fanns någon businessclass så fick alla gå ombord samtidigt. Gissar att de inte gör någon skillnad på frequent flyers heller. Dock var boardingproceduren rätt så lång eftersom många stannade och tog bilder eller helt enkelt inte hade handlat klart i taxfree shoppen.

Stolen och underhållningssystemet

Stolarna var helt ok och vid nödutgång så var det inget fel på pitchen. Standard 3+3 konfiguration. Monitorerna visade var flyget befann sig under flygningen och emellanåt även ett bildspel om Färöarna.

Internet ombord

Fanns ej

Måltider och Service

Som sagt, Atlantis Airways serverar vilket ju inte är så vanligt numera. Kanske inte någon jätteprotion, men vi fick ett liten trakantsmacka och så sushi (3 laxnigiri och 3 gurkmaki) med ingefära, wasabi och soya. Till detta serverades öl, vin, mousserat rosé och asti. Till kaffet/teet fick man cognac och jag skymtade även en romflaska (så det fanns säkert annan starksprit också). Vatten, juice och läsk fanns naturligtvis också.

Sömn

Sov inget – var för upptagen med att inventera spritvagnen

Ankomst

Flyget landade i tid och eftersom det är passfrihet mellan Färöarna och Danmark så kom vi direkt in till transitområdet.

Slutsats

En mycket trevlig drygt 2-timmars tur. Vänlig personal och som sagt, en trevlig matbit och dryck, fick resan att gå mycket snabbare.