Bakgrund och introduktion

Detta var det första benet på en resa till Rom med min son.

På flygplatsen

Vi anlände till Arlanda i god tid för att hinna med lounge besök och för att undvika stress. Incheckning hade vi skött online. Då vi reste med endast handbagage gick vi raka vägen till säkerhetskontrollen. Som vanligt inte några problem utan snabbt och trevligt. Efter en snabb öl för mig och en cola till sonen i loungen gick vi till gaten.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Boarding sköttes bra! Statuspassagerare och business class blev framvinkade först. I mitt tycke är Swiss inredning mycket stilfull och sober. Vi erbjöds tidningar respektive leksaker (till sonen) även trevliga pussel med olika typer av flygplan ur Swiss flotta.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen är i mitt tycke helt acceptabel för kortare turer. Inte mycket att klaga på enligt mig. Gillar också att det varvas små filmer med flygkarta på takmonitorerna.

Måltider och Service

Rätt standardmässig meny med sallad och ravioli och en relativt otrevlig efterrätt. Raviolin var dock välsmakande och ordentligt varm. Till maten drack jag schweiziskt rödvin som var välsmakande och korrekt tempererat för en gångs skull. Personalen var mycket trevlig och småpratade och underhöll. De höll dessutom koll på namn vilket inte är det vanligaste.

Ankomst

Planet ankom något sent men inte mer än 10 minuter. Vi stannade airside och sov över i ett over night room som finns på flygplatsen. Vi passerade därför passkontrollen till non-schengen delen. Inte någon kö eller annat trassel.

Slutsats

Som vanligt en skön, proffsig alltigenom bra flygning. Tack Swiss!