Bakgrund och introduktion

På väg från Arlanda via London Heathrow och Miami till Orlando-

På flygplatsen

Miami International som varit en rätt sunkig flygplats är rejält upprenoverad senaste tre åren och har nu också fått automater där man scannar av sitt pass och svarar på frågor samt gör hela immigration control. Därefter får man ut ett kvitto som man sedan räcker fram vid immigration dess. Hela proceduren snabbas upp avsevärt. Vi gick till first incheckninen med väskorna och det gick snabbt.

Ombordstigning och första intryck

Fick gå ombord först med priority. Det var ett ca en månad ny Airbus 321 S där jag tror S står för shorthaul, dvs korta turer 1-3 timmar. American får nu ett nytt plan i veckan. I first var det 2×2 stolar i fyra rader med mycket generöst utrymme. Stolarna går luta en del men som sagt det är ätknt för korta turer. Vi erbjöds juice, vatten eller läsk så fort vi  satt oss. Sedan fick vi en omgång till plus nötter eller chips på de 50 min som flygningen tog.

Det kändes väldigt nytt o fräscht.

Stolen och underhållningssystemet

Det var stolar i grått skinn och de var rejält breda att sitta i – vilken förbättring mot blockerad mittstol. Generöst utrymme för benen och bricka som fälldes upp från mitten mellan stolarna. Dessutom två separat utfällbara hållare för dricka e.d. per stol. En rejäl ca 15 ” skärm på framförvarande stols rygg. Inte mycket tid att utforska systemet men det verkade modernt o avancerat.

Internet ombord

Nej, ingen internet vilket kändes lite avslaget med allt annat på topp.

Ankomst

Bagaget som var priority taggat kom tyvärr ej ut så snabbt som det borde.

Slutsats

Tyst och skön flygning med bra service på den korta streckan. Ett stort steg framåt från Americans gamla 757 0ch 767  plan. Klart att rekommendera!