Bakgrund och introduktion

 Detta var min första upplevelse med American Airlines i första klass.  Jag hittade en otroligt bra deal förra året och köpte två biljetter då denna flygning var på min bucketlist.

Jag och min resekamrat valde att optimera första klass upplevelsen på JFK genom att landa kvällen innan. Avgång var nämligen kl 06:00.

På flygplatsen

Första klass passagerare har tillgång till ett eget inchekningsområde på JFK som är avskärmat och utrustat med fåtöljer. Vi hade redan förbokat sittplats så incheckningen gick snabbt. Den trevliga damen satte priority tagga på väskan och talade om för oss att vi kunde använda fast-track.

Man får tillgång till flagship loungen om man reser first på transcontinental flyg. Varm mat serverades där men inget utöver det vanliga som stack ut. 

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Första class cabinen är snygg och stolarna väldigt privata. jag rekomenderar ej att flyga first om man reser med någon annan dock. Stolarna är vinklade mot fönstren och gör det svårt att småprata med grannen.

Jag blev snabbt erbjuden en necessär, Bose hörlurar, tidningar och något att dricka. Mimosa blev det för mig. 

Stolen och underhållningssystemet

Innan denna resa hade jag suttit på deras nya 777-ER i business där stolen var förvårnansvärt likt. Stolen är väldigt privat och rymlig. Man får en ”suite” känsla helt enkelt. Det fanns även gott om förvaringsutrymmen, hållare för en vattenflaska, och en läslampa. På ottomanen väntade ett tjockt täcke och en ordentlig kudde. Komfortmässigt var stolen riktigt bra speciellt i sängläge.

Internet ombord

Min reskamrat använde internet och han tyckte att det fungerade väldigt bra. Vi bokade hyrbilen uppe i luften.

Måltider och Service

AA skickade ett mail  några dagar innan avgång där man kunde förbeställa. Jag valde Smoked Salmon Bagel och min reskamrat valde Turkey Bacon Quiche. Båda var väldigt goda. Jag rekommenderar Quichen dock om du väljer denna avgångstid.

Sömn

Jag fick ca 3 timmars sömn. En av de bästa stolarna att sova i luften. Väldigt skön och den känns som riktiga 180 grader i raklångt läge.

Ankomst

Precis innan inflygning kommer managern fram och erbjuder en hel flaska Champagne då den blev över (jag var nog den enda som drack mimosas). Vi skulle vidare med ett annat flyg och jag var rädd att vi skulle genom säkerhetskontrollen igen. Jag tackade nej. Trevligt erbjudande dock.

Slutsats

Bra stol om man reser själv. Servicen både på marken och i luften var vänlig. Ett modernt flygplan med en snygg kabininteriör.