Hotellbeskrivning

Jag och min flickvän bodde på Al Ghurair nu i samband med en affärsresa. Efter att jag varit och jobbat lite i Asien bestämde vi oss för att spana in Dubai. Det är ju trots allt en väldigt omtalad och modern stad. Som så många andra hotell i Dubai är även detta ett lyxhotell. Vi valde att bo här för att vi ville ha det lite flott och vi hade hört gott om deras spa. Och det är lyxigt men inte prisvärt.

Läge och transport

Hotellet ligger centralt med närhet till havet. Supernära flyget med tar bara 10 min att gå och max 5 min med taxi. Går inte att klaga på läget.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen och utcheckningen sköttes hur proffsigt som helst. Alla var utomordentligt artiga och kom ihåg en senare under dagen. Fick all hjälp vi ville med taxi, förvara väskor och så vidare.

Rummet

Detta var alltså ett tvåbäddsrum classic och det var stort och rymligt på 40 kvadratmeter. Men likväl finns bara standardgrejerna här. Skrivbord, badkar, TV, wi-fi. Det är liksom bar ett stort hotellrum. Jag hade nog önskat mig något mer personligt för det höga priset. Men de hade i alla fall smart-TV med streamingtjänsten Netflix inlagd. Det har jag inte sett förut. Var rätt schysst att ha igång lite på morgonen och sent på kvällen när man kommer hem. Sedan ska vi inte heller glömma bort utsikten. Den var kanon!

Mat, dryck och faciliteter

Hotellmaten var mycket bra! Vi åt rejäla frukostar två morgnar här och så beställde vi upp lite vin och skaldjur första kvällen. Bra råvaror och bra vin. Vi var också nere lite snabbt på spaanläggningen och det var fint och välskött. Vågar inte vittna om hur bra deras behandlingar är dock.

Internetuppkoppling

Det fanns absolut inga problem med nätet. Utan det gick klockrent.

Prisindikation

3000 kr

Slutsats

Är överlag nöjd med min upplevelse här, men jag känner inte att det var värt 3 000 kronor natten. Nu var det iofs för två personer, men ändå. Det är mycket pengar. Oavsett hur bra läget är.