Beskrivning och intryck

Mellan 2009 och 2011 hade jag det tvivelaktiga nöjet att jobba större delen av min tid i Sudan som då fortfarande var ett land. All in och utflygning skedde då via Khartoum, en stad som kanske platsar på 10 i botten listan.

Flygplatsen i sig är (var?) en katastrof. Kaos och oordning, liten och alldeles för mycket folk för tillgänglig yta. Jobbiga säkerhets och passkontroller och obefintligt med faciliteter som toaletter, mat och annat nödvändigt. Dessbättre fanns där en lounge som alla business resenärer har access till.

Loungen är för den lilla flygplatsen oväntat stor. Möblerad med soffor och stora sköna skinnfotöljer. Den är ganska mörk, murrig och saknar fönster (eller så missade jag dem pga att det alltid var natt vid utflygning:-) ) Den var sällan fullsatt och personalen var helt oväntat trevliga med nord Sudanesiska mått mätt.  Tv med kabelkanaler, internet och helt ok toa fanns att tillgå.

En av fördelarna med denna lounge var att du kunde helt bortse från boarding calls då personalen hämtade upp dig när det var dax och du blev transporterad i egen bil ut på plattan till det väntade flygplanet.

Har tyvärr inga foton från denna lounge då totalt fotograferingsförbud råder.

Faciliteter

Kall buffe med mackor, snacks frukt och en del annat. Kaffe, te läsk och juice.  Av naturliga skäl helt torrlagd vad gäller alkohol då landet dras med sharia lagar. Gissa vad det första man frågade om på flyget var 🙂

Internetuppkoppling

Fungeande men inte mer…

Slutsats

Enda slutsatsen jag kan dra är att relativt livet på andra sidan dörren uppfattas denna oas som ett paradis 🙂

Förvänta dig dock inget som ens kommer i närheten av vad som vi anser som normalt.