Bakgrund och introduktion

Det här är en sammavägning av min resa till Balkan med AirSerbia under Kristiflygare-helgen. Nerresan var dålig pga kaotisk boarding och stressad personal men hemresa förbättrade intrycket av AirSerbia avsevärt. Eftersom att jag hade hört så mycket gott om bolaget här innan så tänkte jag att economy fick duga.

På flygplatsen

Ingen online check in och bara två diskar öppna, men jag var tidig så det gick ganska snabbt ändå. Sedan hamnade jag tyvärr i den långa långa kön tillsammans med alla helgfirande Norwegianresenärer för att komma in till in till gate 20. Väl genom passkontrollen längts ut på piren var det väldigt lugnt. Köpte en öl i serveringen där.

Ombordstigning och första intryck

SAS sköter ground handling åt AirSerbia på Arlanda, så inget dåligt ljus på bolaget i sig. Det var kaotiskt. Boarding påbörjades alldeles försent och personalen vid gaten såg väldigt oerfaren ut. Påståddes att planet var övebrokat, men alla kom tillslut med så det kan inte stämma. Planet till Arlanda ankom i tid och dom bytte inte besättning, så SAS kan inte skylla på det men vi kom ändå iväg en timme sent. Med tanke på ankomst till Belgrade kl 23 var det alltså en timmes förlorad sömn den natten.

 

Stolen och underhållningssystemet

Väl ombord kändes denna A319 fräsch och fin, även om den hade några år på nacken. Jag lyckades få platsen lägst fram i economy med lite extra benutrymme. Inget underhållssystem men en inflight-tidning på engelska, som är gemensam för alla Ethiad-gruppens bolag, var trevligt att läsa.

Internet ombord

Erbjöds ej.

Måltider och Service

Menyer delades ut innan avgång och det ger ju ett väldigt bra inttyck. Även om måltiden var enkel – sallad med bröd  till förrätt, 2 varmrätter att välja på (beef gualach eller mexican chicken) och en energibar till efterrät, känns det generöst. Valfri dryck till. Observera att be om allt du vill dricka under hela flygningen, vid första chansen. Dom vägrar att backa upp senare. Föröskte beställa en whiskey till kaffet men det gick inte sades det. Snålt.

Sömn

Ankomst

En timme sena på nervägen men smidigt att passera igenom termial och passkontroll till min väntade hotelltransfer. På hemresan var vi dock i tid, vilket var skönt då jag hade ett tåg att passa från Arlanda.

Slutsats

Det som gör AirSerbia värt att välja före andra bolag är maten ombord. Det gör bolaget till ett prisvärt alternativ. Business class verkar dock vara väl värt pengarna det också.