Bakgrund och introduktion

Bokat resa till Japan för sightseeing. Eftersom det rör sig om en ganska lång flygtur tog vi omvägen via Europa för att kunna åka premium economy. Väl framme i Paris blev vi lyckligt överraskade av att boarding kortet i automaten plötsligt visade Business.

På flygplatsen

Eftersom det var en op-up så fick vi inte använda loungen, men killen där önskade oss lycka till när vi skulle få uppleva Air Frances business class (återkommer till det). Som tur var så var det inte lång tid tills vi skulle åka.

Ombordstigning och första intryck

Lite strulig boarding med lite oklara köer. Sky-priority hade en egen kö, och economy gick på från sidan. Man kunde också gå ombord får två dörrar (dels så man kom in i Fist, men också i Business) och folk gick lite hipp som happ. Bubbel och juice erbjöds tillslut efter ”Boarding Complete”. Väl i luften delades en necessär ut.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen var av Air Frances äldre typ som är lie-flat med lite lutning. Kändes lite som SAS. Hade faktiskt trott den skulle vara bättre. Förstår att det kommer en ny. Underhållningssystemet är väl ett relativt standard som andra som finns på marknaden. Fördjupade mig inte så mycket i det.

Internet ombord

Fanns ej.

Måltider och Service

Flyget lämnade Paris strax före midnatt vilket jag hoppas är orsaken till den något sämre måltidsservicen. Maten kom ut på en bricka med förrätt (alltså ingen valmöjlighet), bestående av ankleverterrin och fisk, och ost samt dessert. Dryck till förrätten hälldes också upp. Det fanns två röda samt ett vitt vin och champagne. De röda vinerna smakade mycket bra, men jag var lite förvånad att AF inte har större utbud. Därefter kom varmrätten, där man kunde välja mellan fyra alternativ. Ytterligare dryck serverades. Sedan rasslade det undan med kaffe och te. Fick specifikt be om olika drycker till desserten och avec.

Därefter släcktes kabinen ner och servicen avstannade. Fanns möjlighet att hämta själv i en buffé i gallyt. Frukost serverades med val av två rätter ca en timme innan landning.

Sömn

Fick riktigt bra sömn i stolen, ca 5-6 timmar. Lite varmt i kabinen men helt ok. Dock som sagt inte helt platt säte.

Ankomst

Landade i tid. Snabb immigration (däremot långt att gå från planet). Sky-priority taggarna funkade inte (hade ju den då jag egentligen var bokad i PE) men bagaget var i alla fall inte sist.

Slutsats

Skäms egentligen att säga att jag var lite besviken på servicen, och egentligen framför allt maten, då jag blev gratis uppgraderad, men jag gör det ändå. Hade faktiskt förväntat mig mer av AF i en premium klass. Upplever det ej som något bättre än andra europeiska bolag (SAS inkluderat). Hårdvaran kommer ju förhoppningsvis att bli bättre med nya kabinen, men jag tycker även att det finns lite förbättringspotential i övrigt också.