Bakgrund och introduktion

Detta var leg nr 2 i min första USDM-resa. Resan gick från Stockholm via London och Toronto till Mexico City. Sedan fortsatte den runt i Mexiko utanför Star Alliance.

På flygplatsen

Jag spenderade ca 5h på Heathrow.  Passade på att besöka både SAS loungen och SilverKris Lounge.  I SAS loungen var det fullt av folk medan i SilverKris var det bara jag & en till. Vi småpratade och passade på att äta av den varma maten. 5h timmar bara flög förbi. Handlade lite i tax free dock ingen alkohol eftersom jag felaktigt fick informationen att jag skulle behöva checka in den i Toronto.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Bordingen var smidig med prio bordning för business. Jag gillade konfig med 1+1+1. Crew var unga, tror inte någon i crew var över 30. Det serverades Champagne innan take off i vanliga glas som fylldes till bredden! 🙂 Påfyllning hann de också med.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen var bekväm och var vinklad ut från väggen. Så fötterna var ut mot gången snarare än rakt fram. Underhållningssystemet hade en hel del nyare filmer och TV-serier att välja mellan,

Internet ombord

Det saknades.

Måltider och Service

Servicen var bra och crew var uppmärksamma. De var väldigt artiga och trevliga, men saknade den där värmen som man känner från någon som verkligen trivs med sitt jobb (ja jag tänker på SAS damerna).

Maten var mycket god och  fräsch. Nog den bästa flygplansmat jag ätit.  Till förrätt serverades en cheviche likande rätt på lax och hälleflundra med mango. Till huvudrätt ficck man välja lamm, fyllt kycklingbröst eller torsk.

Det var inga problem att bli serverad om man önskade något, men jag saknade ändå att det inte fanns någon tag själv bar. När det inte var allmän servering kunde det ta ett tag innan man såg till crew, då stod de längst fram & skvallrade. Det kändes lite oproffsigt faktiskt.

Sömn

Jag sov inget. Här skulle upplevas till max. Jag tror att stolen skulle varit bekväm att sova i.

Ankomst

Ankomsten var smidig. Jag valde att åka via Canada (istället för USA) för en enklare transfer. Man fyllde i ett formulär & kom igenom passkontrollen på 1 minut med enda frågan ”var ska du åka?” Satt i Air Canadas lounge men var så proppmätt från flygmaten & tidigare lounge besök att jag bara tog en mineralvatten & passade på att ladda mobilen & använda wifi:t.

Slutsats

Åker gärna med Air Canada igen. Passar nog bäst dem som reser själva eller inte vill sitta och prata under resans gång. Mitt sällskap befann sig redan på slutdestinationen så mig passade det bra.