Bakgrund och introduktion

Efter en vecka i Aten var det det dags att resa till Arlanda igen. Denna gång med Aegean Airlines direkt till Arlanda. Jag blev förvånad att Aegean har direkt flygningar till stockholm, utan codeshare och på Aegean metall.

Flygningen var utmärkt. Skön stol, godkänd mat och kom fram 20 min före tidtabell. Flyger gärna Aegean igen.

Då denna flygning avgick 0820 från Aten, så checkade jag in på Aegean’s hemsida, och valde en gångplats på Rad 02. Det visade sig fungera bra.

På flygplatsen

Aten är en modern och ljus flygplats, med effektiv checkin personal och en smidig säkerhetskontroll.

Jag checkade in i Miles & Bonus disken som Star Alliance Guld medlem vilket gick smidigt. Ingen tag på väskan och jag fick heller inget boardingkort eftersom jag använde mig av Aegean’s app och hade laddat ner mitt boardingkort till iphone passbook. Väldigt smidigt.

Jag besökte Goldair handling lounge som jag har recenserat separat.

Jag använde Fasttrack i säkerhetskontrollen som ligger längst bort i terminalen, i regel så är det mindre folk där. Även denna gång var Fasttrack helt tom. Artig och effektiv säkerhetspersonal.

Sedan tog jag rulltrappan ner till bottenplanet där min gate låg.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Jag kom fram ganska sent och boarding började precis när jag kom fram. Aegean erbjuder priority boarding om man är guldmedlem i Star Alliance eller om man flyger Business Class. Jag valde istället att vänta till sist eftersom jag skulle ta buss till planet och det är generellt väldigt varmt ombord om planet står på plattan.

Kabinen är inredd i blått och vitt och känns ljus och modern.

Efter en stund var det dags för pushback. Jag satt på rad 02 med business klass draperiet rakt i ansiktet, lyckligtvis så satt ingen i Business denna gång så draperiet var öppet hela resan, annars hade det nog varit störande.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen är ganska bekväm, mycket bättre än dom moderna Recaro stolarna  som andra bolag använder. Nackstödet var också placerat så pass högt att jag till och med fick stöd för nacken.

Det visades en video med karta/position/rutt. Bra med information

Måltider och Service

Då detta var en tidig flygning så srverades först en dryckesrunda och därefter frukost ganska snabbt efter vi kommit till marschhöjd.

Varm mat inom Europa ser jag alltid som ett plus. Denna frukost bestod av bröd, smör, marmelad, fruktsallad, och någon slags ost och skink rullar tror jag. Även en chokladkaka fanns på brickan, som passade fint till kaffet.

Efter kaffet serverades en ytterligare runda dryck vilket är ett ytterligare plus.

Kabinpersonalen var artiga och professionella men kostade inte på sig några extra leenden.

Ankomst

Vi anlände till Stockholm Arlanda 20 min före tidtabell vilket var välkommet.

Det var mycket folk på Arlanda och jag fick vänta en stund på baggage.

Slutsats

En utmärkt direktflygning. Bra app och webcheckin underlättade, och blev glad att jag kunde välja plats. God mat och två dryckesrundor är bra jobbat inter europa. Bekväm stol och en landning före tidtabell gör att jag gärna skulle flyga Aegean igen.