Bakgrund och introduktion

Det var nu tid för en liten avstickare till mitt andra hemland. Eftersom jobb pressade på så blev det till att försöka tidsoptimera resan ner till Aten. Därför bokade jag en resa med SAS till London och vidare därifrån med nattflyg till Aten. Jag har tidigare åkt Aegean Business Class och varit mycket nöjd och eftersom jag hittade en mycket prisvärd biljett så blev det en bokning på den. Avgångstiden var 22:15 och vi skulle vara framme i Aten kl 04. Mina förväntningar inför resan var givetvis god service, men jag hade förståelse om servicen skulle reduceras på grund av den sena timmen och för att kunna maximera sömnen. Ack så fel jag hade…

På flygplatsen

Efter ett smidigt terminalbyten från terminal 3 till terminal 1 började denna etapp av resan. Jag hade tagit till gott om tid eftersom jag reste på separata biljetter så det blev några timmar i Star Alliance Loungen. Tyckte den var helt okej, men inte så kul att spendera flera timmar i. Aegean erbjuder incheckning 48 timmar i förväg och det gick lätt att säkra favoriten 1A

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Efter lite organiserat kaos var det tid för boarding och vi i Business och de med guldkort fick gå ombord först. En fräsch A321 mötte oss. Det var ikväll helt fullt i Business som sträckte sig över 3 rader, men tack vare skynke och blockerat mittsäte kändes det aldrig trångt. Engelska och grekiska tidningar erbjöds. Kort därefter serverades en pre departure drink som var mousserande, apelsinjuice eller vatten. Tog det förstnämnda som serverades med lite karameller. Hörlurar delades ut och senare skulle det bli filmvisning. Min jacka hängdes in i garderoben.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen var en standard Recaro som var bekväm. På monitorerna ovan oss visades flygkartan och senare även lite klipp och film. Det är enbart på Londonrutten som Aegean visar film. Kommer tyvärr inte ihåg vilken film det var. De har även musik.

Måltider och Service

Väl uppe i luften delades menyer och vinlista ut. Det var nu jag insåg att sömnen kunde jag glömma om jag ville prova allt! Började serveringen med en GT som serverades med torrostade jordnötter. Innan matserveringen började fick vi en varm handduk. Som förrätt kom att serveras grillade grönsaker. Till det tog jag lite vitt vin. Naturligtvis serverades maten på porslin med riktiga bestick och glas. Har tyvärr glömt menykortet, men låter bilderna tala för sig själv.

Huvudrätten var kött, potatis och sås som serverades efter förrätten var uppäten. Efter det kalasade jag på de grekiska ostarna. Då brickan togs bort serverades en söt och god grekisk dessert. Tog en kopp té samt lite Metaxa till det. Maten var helt fantastiskt god och när serveringen var klar kollade jag på klockan och insåg att återstående flygtid endast var 45 minuter… Efter det serverades en liten kaka och en varm handduk innan landning.

Angående menyn: det fanns två val av huvudrätt. På dryckessidan är sortimentet omfattande med 7 sorters sprit (däribland Ouzo och Metaxa), 5 sorters vin (2 vita, mousserande, rosé, rött). Det finns 4 sorters kaffe (bla esprsesso) och 2 sorters té.

Personalen var bra, men de kunde gott ha varit lite mer service minded.

Sömn

Ja det hade jag ju tänkt mig att få lite, men prioriterade ombordupplevelsen istället.

Ankomst

Vi landade i tid och parkerade vid en gate. Efter en snabb passkontroll var jag ute och kunde hoppa på flygbussen mot Pireaus och resans slutgiltiga mål.

Slutsats

Aegean Airlines levererar en Business Class som är i toppskiktet i Europa. Ombordupplevelsen är fantastisk. Rekommenderar varmt alla att testa dem. För er som har Aegean guldkort så kan man uppgradera en Economybiljett för 10000 poäng.