Hotellbeskrivning

Ett bra budgetalternativ för New York. Stannade i New York på väg hem från Brasilien och insåg lite sent att det var Super Bowl samma helg, fick tag på ett hörnrum till ett helt ok pris

Läge och transport

Hotellet ligger på 10 avenyn, 42 gatan. 10 minuters promenad så var man mitt i smeten vid Times Square.
Inte det bästa läget på Manhattan men fungerar helt klart, det finns mycket trevligt i området runt hotellet och man kommer ifrån massturismen som finns i de centralaste delarna av Manhattan.
För mig som öl-älskare var platsen perfekt, inom några minuters gångavstånd har man tillgång till 3 mycket bra pubar med craftbeer.
House of brews, 46e gatan mellan 8e och 9e avenyn (Restaurant Row)
Beer Culture, 45e gatan mellan 8e och 9e avenyn
The Pony Bar, 10 avenyn 45e gatan

Ingen tunnelbana i närheten, närmsta var att gå in mot Times Square, i New York är det dock sällan ett problem, bara att stanna en taxi. En liten varning dock, att åka taxi under Super Bowl helgen är inte direkt lyckat om du vill komma fram någorlunda snabbt, inga problem att åka längs med avenyerna men att ta någon av gatorn in mot Times Square var totalt lönlöst pga all trafik.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen sker i lobbyn på första våningen. Här finns ingen reception utan istället checkar man in via en dator och får direkt ut sin hotellnyckel. Det finns dock personal i ”lobbyn” som kan bistå med hjälp om så behövs.
Utcheckningen sker på samma sätt, bara att åka ner till lobbyn och upprepa proceduren från incheckningen och göra betalningen (hade inte betalat i förväg).

Måste säga att detta fungerade mycket smidigt, ingen kö eller väntan och det fanns gott om platser att checka in på.
En annan intressant funktion de hade var en robot som tog hand om ens väskor om man behövde lämna dom på hotellet efter utcheckning. Det gick att följa hur roboten tog väskan och stoppade in den i ett fack bakom en stor glasvägg, allt för att automatisera hanteringen.

Rummet

Jag hade bokat en Executive View Cabin, vilket innebar att man fick fönsterutsikt åt två håll (hörnrum) samt lite större rum. Priset var marginellt dyrare än ett vanligt rum så det var ett självklart val. Rummet var rymligt och det fanns gott om yta att sprida ut sig på om man så önskade.

Även badrummet var helt ok i storlek, en stor dusch med rainshower, dock inget badkar. Lite lustigt dock med handfatet som var av en ”plan” modell men att det lutade utåt, dvs det blev alltid en liten vattensamling som inte rann undan efter att man spolat vatten.
Sovrumsdelen kombinerades med ”vardagsrum” där man hade tillgång till en stor platt-TV, skrivbord, garderob och en väldigt hård säng. Detta är något man märkte direkt att det inte var den mjukaste sängen man sovit i. Personligen föredrar jag en säng som är lite mjuk så detta var inte optimalt även om det fungerade hur bra som helst att sova.

Rummet kändes nytt och fräscht med diverse nymodigheter, det gick att koppla in sin telefon/tablet direkt till TVn om man ville nyttja den som högtalare, diverse olika kanaler ingick i TV-utbudet (om man nu mot förmodan vill spendera mer tid än nödvändigt på ett hotellrum i NY).

I och med att jag hade ett hörnrum så fick jag utsikt norr och västerut, kanske inte den finaste utsikten i NY men helt ok, Hudson-floden mer eller mindre utanför fönstret.

Mat, dryck och faciliteter

På hotellet fanns det både bar och restaurang som hade bra priser, jag hade dock ingen tid att utnyttja detta, känns lite fel att äta på hotellet i New York när man har så mycket andra trevliga ställen just runt hörnet. Jag går hellre upp till 46e gatan och går in på Restaurant Row för en bit mat eller dryck.

På varje våningsplan fanns det kaffe-maskiner samt möjlighet att köpa något annat att dricka från cola-maskinen. Riktigt bra koncept tycker jag med humana priser så slapp man gå ner till närmsta affär om man blev törstig.

När man kommit in i lobbyn på entreplan tog man hissen till våning 4 där det fanns en bemannad reception, detta våningsplan hade även restaurang, bar, internet-datorer mm.
Det sägs att det skulle finnas en fin takbar också, det var dock inget jag hade tid att inspektera närmre.

Internetuppkoppling

På ett hotell av denna typ som allt sker digitalt på kan man nästan förvänta sig att internet ska ingå, och självklart gjorde det också så. Hastigheten och täckningen var mycket god, i alla fall i lobyn och på mitt rum.

Prisindikation

223$

Slutsats

Helt klart ett prisvärt alternativ i New York som ligger nära de mesta sevärdheterna runt omkring Times Square, även om det kräver en liten promenad. Priset får anses vara mycket fördelaktigt, hotellrum i New York är inte direkt billiga (framförallt inte under Super Bowl) så det får anses vara väldigt bra valuta för pengarna.

Det jag verkligen gillar med hotellet är att man kommer ifrån den värsta hysterin runt Times Square samt att man bor i ett område där mycket locals bor.

Jag kan absolut rekommendera detta hotell om man vill komma undan billigt och inte har allt för stora problem med att sova i en hård säng.