Betyg: 9 av 10

Om hotellet:

Hotel Caruso har ett dramatiskt läge högt uppe på de klippor som till stor del utgör den vackra Amalfikusten. Detta är ett mycket speciellt hotell som från början var ett palats från 1100-talet i den pittoreska staden Ravello. En väldigt bra utgångspunkt för att leva La Dolce Vita!

Palatset har fungerat som hotell sedan 1893 och här har historiska personer som Virginia Wolf, Greta Garbo och Jackie Kennedy övernattat. Sedan 2005 har hotellet varit en del av Belmondgruppen.

belmond-hotel-caruso-36896447-1483447743-ImageGalleryLightboxLarge

Läge: 10/10

Hotel Caruso ligger på vackra staden Ravellos högsta punkt, så här får du en fantastisk utsikt över omgivningarna, Medelhavet och kustlinjen. Ravello är en klassisk italiensk stad med små smala gator, många trappor, frodiga trädgårdar och många trevliga restauranger. Resan från flygplatsen till hotellet var en upplevelse i sig själv med hårresande kurvor och bländande panoramavyer. När som helst kan det dyka upp små hinder längs vägen som en flock getter eller annat.

HCR-EXT-VIEW-06

Stil/ interiör 9/10
Hotel Caruso har långsamt och med stor exakthet blivit restaurerat till hur det såg ut när hotellet öppnade. Det är ett ytterst vackert hotell med högt i tak, al fresco-målningar och väggar som berättar om palatsets äldsta dagar. Själva ingången till hotellet kommer från en del av kyrkan Santa Eustachio i Pontone från 1200-talet och hotellets trädgårdar doftar av rosor, oliver och citronträd.

59452411

Rummen: 9/10
Caruso har 51 rum och sviter. Alla rum är inredda i klassisk stil från området och med antikviteter från 1800- och 1900-talet. De flesta rum har utsikt till havet och några rum har även en liten avskild trädgård. Några rum har historiska al fresco-motiv uppe i taket.

14331100

Service: 9/10
Vi blev hela tiden extremt bra behandlade på hotellet, och det var både i receptionen, i restaurangen och på alla ställen där vi träffade på personalen. Vi kände oss väl behandlade och uppmärksamheten var genuin, utan att vara påträngande.

Hotellet erbjuder dagliga båtresor med den egna båten ”Ercole”. Ercole seglar upp och ner längs kusten och detta är ett fantastiskt sätt att uppleva kusten och det vackra landskape. Till och från båten transporterar man dig gratis från hotellet.

En helt unik upplevelse på detta hotell är infinitypoolen. Poolen ligger i trädgården högst uppe över staden Ravellos takåsar och här är man nära himlen – en fantastisk känsla.

HCR-EXT-VIEW-07

Restaurant/Bar: 8/10
Restaurangen Belvedere har ett fantastiskt läge med sin terrass och utsikt. Man serverar typiska medelhavsrätter gjorda med lokala råvaror.  Menyn är omfattande och så är även vinlistan. Belvedere är perfekt för en romantisk middag och det vi åt smakade väldigt bra. Vi hade lite otur med vädret så vi kunde inte äta ute, men stämningen inne var också utomordentligt trevlig.

Bubbles Bar heter den bar som ligger i trädgården. Här dricker man ett glas för middagen, men man erbjuder också enklare måltider. Hotellet har också en pianobar med många fina viner och områdets goda prosecco.

Orient-Express Italy

Vem bor här?

Hotellet är som gjort för romantiska semestrar. Men man kan också göra som Greta Garbo – resa hit ensam och sätta sig med en bok i trädgården och sjunka in i stämningen


3 saker vi älskar:

* Fantastisk utsikt över kusten

* En fantastisk infinity pool

* Staden Ravello med sin betagande stil och de små gatorna

Klicka här för att få bäst pris på Hotel Belmond Caruso.