Om hotellet:

BusinessClass hade skruvat upp förväntningarna inför besöket på detta intima lyxhotell som öppnade tidigt 2017. Konkurrensen är stenhård mellan hotell inom detta segment men vi blev inte besvikna: hotellet har en lugn och behaglig atmosfär och den klassiska byggnaden är som gjord för att husera ett hotell.

Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square ligger centralt och bra till på Tower Hill i London. Här bor man nära hjärtat av Londons affärskvarter i ”The City” och vi kan lugnt bekräfta, att den omfattande renovering man använde 5 år på har uträttat underverk, både inne och ute på hotellet.

Det är ju inte Londons största hotell med sina 100 rum, men ett imponerande hotell är det under alla omständigheter. Det har varit med i två filmer: både i Bondfilmen Skyfall och i Lara Croft-filmen Tomb Raider. Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square får toppbetyg av oss och är ett bra hotellval i London om du letar efter ett elegant och lugnt lyxhotell i den här delen av London.

Fourseasons1

Läge:

Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square ligger precis bakom Tower of London och förstås också nära Tower Bridge. Tunnelbanestationen Tower Hill ligger 30 sekunders promenad från hotellingången.

Rummen:

Fourseasons.4

Vi upplevde både ett superiorrum och den lite dyrare varianten Deluxe. Deluxe är ett större rum och här får du också badkar och en stor separat duschavdelning – nästa gång vi ska bo här väljer vi nog att bo i ett Deluxerum. Om du behöver ännu mer plats ska du boka ett rum i kategorin Executive – så får du nästan en liten lägenhet, och om du verkligen vill gå all in, ja så bokar du en Heritage Suite. Det finns nio sviter i denna kategori. Här får du extra högt i tak (5 meter) och stiliga inredningsdetaljer från husets historia.

Fourseasons.7

Service:

Servicen var fantastiskt bra och precis så effektiv men diskret som man kan förvänta att den ska vara på ett hotell i denna kategori. Hotellet är ganska intimt eftersom man inte har så många rum, och servicen var också personlig och uppmärksam. Vi blev hälsade med namn när vi ankom till restaurangen, och när vi inte kunde bestämma oss för om vi ville ha filterkaffe eller en americano till frukosten, ja så serverade man bägge två så vi själva kunde välja vilken vi tyckte smakade bäst.

Fourseasons.6

Stil:

Byggnaden är från 1922 och stilen kallas för Beaux-Art. Detaljer som pelare i kalksten och byggnadens ikoniska torn skall nämnas. Alla 100 rum känns väldigt påkostade och det finns många fina detaljer att låta sig imponeras av. Vi älskade art deco-lamporna i trapporna och den fina loungen Rotunda som ligger precis efter man kommit in på hotellet. Rummen är inredda med gedigna material och möbler. Man har använt sig av eleganta träpaneler i olika gråtoner, textil i jordfärger och kombinerat det med blänkade detaljer som stora speglar och marmor.

Fourseasons.5

Nere i källaren ligger det 1 680 kvadratmeter stora spaet, som vi hade för oss själva när vi besökte det. Man möts av en reception med väggar beklädda med bladguld, och lite längre in hittar man åtta individuella behandlingsrum som används för massage och andra behandlingar. Här finns också bastu, ångbastu, en 14 meter lång pool och även en lite mindre pool med 32 grader varmt vatten och vattenmassage.

Fourseasons.3

Mat:

Att äta på det här hotellet är en upplevelse. Låt oss nämna Michelinrestaurangen Dame De PIC som styrs med fast hand av den franska stjärnkocken Anne-Sophie Pic. Vi åt lunch här och fick en trerätters meny för bara £39 – det kändes billigt. Se till att titta förbi restaurangen Innan de får en till Michelinstjärna och höjer priserna! Vi har redan nämnt Rotunda, en cirkelformad art deco-dekorerad salong, lounge och restaurang som ligger precis efter du har kommit in på hotellet. Den hann vi tyvärr inte testa, och heller inte den asiatiska restaurangen Mei Ume. Frukosten på hotellet är a la carte. Läs också: De 10 bästa 5-stjärniga hotellen med Michelinrestauranger.

Vem ska bo på det här hotellet?

Hotellet är ett bra val om du reser i affärer och vill vara nära London City. Men det fungerar också för dig som ska turista i staden. Här får du lugn och ro. Om du letar efter ett hotell där det händer saker i baren på kvällen – välj ett annat hotell.


3 saker vi älskar på Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square:

* Fantastisk interiör men även byggnadens utseende

* Spaet

* Restaurangen La Dame de PIC

BusinessClass ger dig alltid bra priser på bra hotell genom att jämföra olika hotellsidor och leverantörer i en och samma sökning. Hitta bästa priset på Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square genom att klicka här.