Qatar Executive, divisionen för charter av privatjet inom Qatar Airways Group, har fått två nya Gulfstream G500, vilket kommer ge möjlighet att erbjuda passagerare en unik och raffinerad flygupplevelse.

Då de tas i bruk i början av 2019 är Gulfstream G500 det mest teknisk avancerade flygplanet i Qatar Executives flotta. Den toppmoderna maskinen höjer ribban för vad som erbjuds på marknaden med en av de tystaste kabinerna och att kabintrycket är högre kommer det ge en oöverträffad komfort.

Qatar Airways koncernchef, Hans Excellens Mr Akbar Al Baker, sade: ”Vi välkomnar den ultramoderna Gulfstream G500 till vår flotta som ett led i vårat  engagemang för att möta våra kunders förväntningar på Qatar Executive. Den riktigt avancerade maskinen ger oss möjlighet att erbjuda en oöverträffad flygupplevelse till vår globala kundkrets, som jag är säker på, kommer att uppskatta den när de flyger med detta helt nya flygplan.

”Vi är stolta över det intima samarbetet vi har med Gulfstream Aerospace och vi ser fram emot fler leveranser från dem i framtiden.”

Gulfstream VD Mark Burns, sade: ”Gulfstream är stolta över att göra den första internationella leveransen av Gulfstream G500 till Qatar Executive, och vi ser fram emot att fortsätta hjälpa dem att bygga sin Gulfstream-flotta som redan har vårat högpresterande flygplan, G650ER. ”

G500 är försedd med den senaste generationen av motorer från Pratt & Whitney Canada, optimerade för hög höjd och snabba flygplan på långa distanser. Förutom att vara ett av de mest tysta och effektiva flygplanet i branschen så gör flygplanets anmärkningsvärda långa räckvidd att det möjligt att flyga nonstop Istanbul till Kapstaden, Los Angeles till London och San Francisco till Tokyo.

Kabinen innehåller den mest avancerade tekniken, inklusive satellitkommunikation, höghastighetsinternet, underhållningssystemet Oryx One, trådlöst lokaltnätverk och Gulfstream’s Cabin Management System, vilket gör att passagerarna kan använda sina egna personliga elektroniska apparater för att styra ljud, video, belysning, temperatur och andra kabinfunktioner.

Qatar Executive har idag en flotta med 15 avancerade privatjet.