Qatar Executive, som är privatjet-divisionen hos Qatar Airways har precis fått sin andra Gulfstream G650ER. Det första exemplaret fick man precis före jul förra året.

Leveransen passar fint med tanke på den kommande vår och sommar, som brukar betyda högsäsong för private jet-markanden.

Gulfstream-maskinen har förhållandevis bra räckvidd (nästan 13.000 kilometer) och normal marschhastighet är omkring 950 km/h.

Som man kan se på de bilder vi har fått från Qatar Executive reser man ytterst komfortabelt, och modellen är också populär i det segment av kunder som gärna hyr sitt eget flyg.

QE GLOBALE 650 ER

Akbar Al Baker är Qatar Airways högsta chef, och han uttalar: ”Vi är glada att kunna erbjuda ytterligare en Gulfstream G650ER. Det är ett förvärv som utökar vår kapacitet en hel del, och det betyder att vi kan vara ännu mer flexibla gentemot våra kunder. Med den här maskinen kan man snabbt flyga till möten eller annat över hela jorden snabbt och komfortabelt, och så har flyget bättre bagagekapacitet än andra likande flyg i den här kategorin”.

QE GLOBALE 650 ER

Flygets kabin är uppdelad i två sektioner, och totalt kan 13 gäster flyga tillsammans. Alla säten kan omvandlas til horisontella sängar om man önskar att vila eller sova, och längst bak i kabinen kan man konvertera tre säten till en divan.

Om man vill arbeta och vara online finns det höghastighetsbredband ombord, som man kopplar sig på via satellit. Som gäst kan man själv kontrollera en rad olika funktioner från sitt säte, som exempelvis fönsterskärmen, temperatur, belysning och andra funktioner.

Flyget har 16 panoramafönster, och alla gäster har sitt eget fönster. En unik feature är att man byter ut all luft i kabinen varannan minut: det betyder en behaglig luftkvalitet skriver Qatar Executive till pressen.

QE GLOBALE 650 ER

Qatar Executive har förutom de två Gulfstream-maskinerna åtta Bombardierflyg i flottan: tre Challenger 605, fyra Global 5000 och en Global XRS – samt en Airbus A319 med plats för 40 gäster.

Om du själv funderar på att köpa en Gulfstream G650ER ska du nog prata med banken före du skriver under på kontraktet: räkna med en prislapp på ungefär 65 miljoner dollar.