Qatar Airways höll igår en presskonferens där H.E. Mr Al Baker, koncernchef Qatar Airways, berättade om flygbolagets expansion i Västsverige samt om sitt engagemang för att få fler besökare till Sverige och Göteborg via flygplatsen Hamad International Airport (HIA) i Doha. I panelen medverkade även Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter, som berättade om vad satsningen betyder för flygplatsen.

Vi är oerhört glada att starta vår nya direktlinje till Göteborg, vår andra flyglinje till Sverige. Göteborg är både ett viktigt affärscentrum och ett växande turistmål, som blir allt populärare för utländska besökare. På den nya flyglinjen kommer vi erbjuda våra svenska passagerare högre bekvämlighet och smidigare transfer med ett brett utbud av destinationer i vårt globala nätverk. Vi hoppas att fler nu får chansen att uppleva Göteborgs unika charm och vi ser fram emot att välkomna alla ombord, säger H.E. Mr Al Baker, koncernchef på Qatar Airways.

ac978a78582830c8_800x800ar

Den nya direktlinjen innebär stor fraktpotential för svenska exportföretag inom bil-, pharma-, högteknologi och övriga industrier i Sverige samt erbjuder effektiva förbindelser till Mellanöstern, Afrika, Asien, Australien och Nya Zeeland. Göteborg är Sveriges näst största stad med stor tillväxtpotential. Det är en viktigt industri- och affärsstad med Nordens största hamn.

Sverige är den största ekonomin i Skandinavien och en av de starkaste i Europa. Nya direktlinjer är en viktig bidragande faktor för att förbättra förbindelserna till marknader som är avgörande för det svenska näringslivet, främja besöksnäringen och attrahera kapital och kunskap till regionen. Det är glädjande för oss att få välkomna Qatar Airways till Göteborg som den första regionala flygplatsen i Norden utanför huvudstäderna. Vi är också glada över den starka utvecklingen på direktlinjen mellan Stockholm och Doha där Qatar Airways fördubblat trafiken på fem år vilket ytterligare bidrar till förbindelserna mellan Sverige och världen, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef Swedavia.

Qatar Airways direktflyg till Göteborg Landvetter Airport invigdes den 12 december 2018. Vid invigningsceremonin fick Qatar Airways motta utmärkelsen Göteborgs Stads nyckel för Årets mest intressanta internationella etablering 2018. Den nya direktlinjen mellan Qatars huvudstad Doha och Göteborg Landvetter Airport har fem avgångar i veckan. Sträckan trafikeras med ett Boeing 787-8-flygplan, med 22 platser i Business Class och 232 platser i Economy Class.