Den 2 maj nästa år öppnar Qatar Airways ännu en linje till en spännande destination i Australien. Med dagliga avgångar från Doha till Adelaide, huvudstaden i South Australia, fortsätter flygbolaget sin expansion på den australiensiska marknaden. Nyligen annonserades även den nya linjen till Sydney, vilken öppnar den 1 mars nästa år.

Linjen mellan Doha och Adelaide blir Qatar Airways första till Australien att trafikeras med världens nyaste flygplan A350. En långdistansflygning som denna gör att flygbolaget fullständigt kan maximera det nya flygplanets effektivitet och kapacitet. Qatar Airways A350 har 36 platser i Business Class och 247 platser i Economy Class, alla med generöst benutrymme och egen TV-skärm med underhållningssystem.

Med öppnandet av linjen till Adelaide kommer Qatar Airways att flyga till fyra destinationer i Australien; Adelaide, Sydney, Perth och Melbourne.

– 2016 kommer att bli ett spännande år för Qatar Airways och vi är mycket glada över att Australien så tydligt ingår i våra expansionsplaner med våra nya linjer till både Sydney och Adelaide. Australien är en mycket populär resedestination för både semesterfirare och affärsresenärer från Skandinavien, och öppnandet av den nya linjen ger nu dessa resenärer ytterligare valmöjligheter till Australien. Dessutom blir linjen till Adelaide den snabbaste anslutningen från Stockholm, säger Christian Deresjö, Qatar Airways Country Manager Skandinavien, Finland och Baltikum.

Sedan början av året har Qatar Airways öppnat linjer till Amsterdam (Nederländerna), Zanzibar (Tanzania), Faisalabad, Sialkot och Multan (Pakistan) och Abha (Saudiarabien). Innan årets slut planeras öppningar av linjer till Durban (Sydafrika) och Nagpur (Indien).

Tidtabell Stockholm – Adelaide från 2 maj 2016:

QR170 – tisdag, onsdag, lördag – Stockholm – Doha (avg. 11:00 – ank. 18:00)

QR914 – tisdag, onsdag, lördag – Doha – Adelaide (avg. 20:55 – ank. 16:25+1)

QR 915 – onsdag, torsdag, lördag, söndag – Adelaide – Doha (avg. 21:30 – ank. 04:50+1)

QR167 onsdag, torsdag, lördag, söndag – Doha – Stockholm (avg. 08:25 – ank. 13:50+1)