Den 30 oktober 2013 blir det Doha-baserade flygbolaget Qatar Airways medlem i One World alliansen, ett drygt år efter nyheten meddelades på en presskonferens i New York i oktober 2012. Normalt tar det ungefär 18 månader för ett flygbolag att göra de nödvändiga förberedelserna för en integrering i en allians och Qatar Airways har alltså lyckats med detta i rekordfart. Det är British Airways som varit Qatar Airways sponsor för att få alla förberedelser och nödvändiga förändringar på plats.

Samtidigt som medlemskapet träder i kraft får medlemmar i Qatar Airways bonusprogram Privilege Club tillgång till One Worlds förmåner och faciliteter runt om i världen. Medlemmar på platinumnivå i Privilege Club får One World Emerald status, medlemmar på guldnivå får One World Sapphire status och medlemmar på silvernivå får One World Ruby status.

I gengäld får alla 130 miljoner resenärer som idag är medlemmar i någon av de existerande  bonusprogrammen i One World tillgång till nya faciliteter och förmåner vid resa med Qatar Airways.

I samband med tillträdet tillkommer även 20 destinationer och fem nya länder till One Worlds linjenät, de länder som tillkommer är Etiopien, Iran, Rwanda, Serbien och Tanzania.