Seared-Cone-Bay-barramundi-with-herbed-garlic-potatoes-broccolini-lemo-olive-and-almond-sala-Business-menu-ex-AUS_preview-800x300

Qantas har tagit vetenskapsmän till hjälp för att utforma nya menyer för flygningar mellan London och Perth

Qantas har aviserat en helt ny meny för sin non-stop linje mellan Perth och London med Boeing 787. Den nya menyn är baserad på vetenskapliga rön och kunskaper om uttorkning, nutrition och för att avhjälpa jet-lag.

De som reser med Qantas nya Dreamliner-linje, med en flygtid på 17 timmar, kommer få tillgång till en meny som är inspirerad av den forskning som gjorts vid Charles Parkins centret vid Sydneys universitet samt med de erfarenheter som Qantas och team från Rockpool har.

Poached-eggs-with-kale-quinoa-grilled-haloumi-pistachios-seeds-and-herbed-tahini-dressing-Business-breakfast-menu-ex-PERL-720x480

Pocherade ägg med grönkål, quinoa, grillad haloumi, pistaschnötter och tahinidressing med örter.

”Att arbeta med kliniska sömnspecialister, nutritionister och vetenskapsmän inom metabolism, så har vi har vi satt samman en delikat meny med extra fördelar som hjälper till att hydrera, hjälpa mot sömnsvårigheter och reducera jet-lag” säger Neil Perry flygbolagets kreative chef över mat och dryck.

Salad of cumin spiced beef with zucchini, corn and a citris dressing

En sallad på kumminkryddad biff kryddad med zuchinni, majs, och citrusdressing.

Den nya menyn kommer finnas på Qantas Dreamlinerlinje från Perth till London från och med den 24:e, mars. Andra exempel på rätter ur menyn är gröna juicer med probiotika, skräddarsydda örtteer och ekologisk kambucha.

Seared Cone Bay barramundi with herbed garlic potatoes, broccolini, lemo, olive and almond sala

Sallad med halstrad barramundi från Cone Bay med örtpotatis, broccoli, citronmarinerade oliver och mandlar.Vissa rätter kommer också att innehålla ingredienser som främjar hydrering, såsom gröna bladgrönsaker, gurka, jordgubbar och selleri. Innan det är dags att sova serverar kabinpersonalen en varm chokladdryck med en kombination av varm mjölk och choklad innehållande tryptofan, an aminosyra, för att befrämja kroppens sömncykel.

Tomato-and-mushroom-puff-pastry-tart-with-corn-salsa-Premium-Economy-menu-ex-PERLHR-B787-QF9_preview-720x480

Tomat- och svampbakelse med en salsa på majs

Men, var inte orolig för alla örtteer och bladgrönsaker, det kommer finnas traditionella rätter som engelsk rostbiff och yorkshirepudding med ärtor och löksås.

Roast English beef with Yorkshire pudding, peas and onion gravy

Engelsk rostbiff med yorkshirepudding med ärtor och löksås
En av vetenskapsmännen som arbetar tillsammans med Qantas, professor Stephen Simpson, sade att nästa steg i forskningen är att börja försök med en grupp frekventa resenärer som kommer få kroppsnära teknik och appar som kommer samla in data om sömn- och aktivitetsmönster, mentala tillstånd, måltider och hydrering före, under och efter deras långdistansflygning.

Inga kommentarer än, bli den första!

Fler nyheter

Mint6

JetBlue unveils Mint 2.0

The JFK-based “budget airline” unveiled Mint – it’s premium travel at “unpremium” prices – offering in 2014. At the time, JetBlue was hailed a disruptor in the American airline...

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×