Under den årliga Cellars in the Sky Awards som tidigare i år arrangerades av den internationella tidskriften Business Traveller hedradas flygalliansen Oneworld med förstaplatsen i kategorin ”Flygalliansen med bästa urvalet av vin”.

Resultatet stod klart efter en omfattande blindsmakning av hundratals viner som kom från 33 flygbolag. Vinerna hade samlats in från bolagens sortiment på sina långdistansrutter.

Det är inte första gången Oneworld vinner får den fina utmärkelsen. Hela åtta gånger har det hänt tidigare så det är en tydlig indikation på att man satsar på kvalitet i vinglasen ombord.

British Airways vann för övrigt kategorin «best overall cellar». Japan Airlines kan stolt meddela att man har «the best First Class redwine», American Airlines vann kategorin «the best First Class white wine» och Finnair vann «the best Business Class white wine».

Vad tycker du? Är Oneworld bäst eller har du ett favoritbolag vad gäller urvalet och kvaliteten på de viner man serverar? Diskutera gärna i vårt forum!