Flygbolagsalliansen One World inför nu helt nya skyltar för premiumresenärer och statusresenärer. Den nya framtagna designen har One Worlds logga, ordet Priority, följt av symbolerna för Ruby, Sapphire och Emerald, beroende på vilka passagerare som har tillträde. Den nya designen som ska göra det enklare för resenärer att finna exempelvis incheckning, fast track, lounger och rätt kö vid ombordstigningen.

One World Priority

One World Priority

Nu påbörjas arbetet med att byta ut skyltar på över 1000 flygplatser i 155 länder. Först ut blir Perth i Australien där de första skyltarna avtäcktes idag. Därefter följer Sydney, Melbourne, Berlin Tegel och Düsseldorf i augusti, större flygplatser i USA i september och därefter Doha och Amman i oktober.

De 125 viktigaste flygplatserna för One World kommer alla ha de nya skyltarna inom 12 månader, vilket innebär innan sommaren 2016.

One Worlds VD Bruce Ashby säger i en kommentar att One World idag erbjuder ett mycket bra utbud av förmåner för de som reser ofta men att det även för frekventa resenärer kan vara svårt att hitta rätt på stora flygplatser, i synnerhet på flygplatser man inte besökt tidigare. Nu ska det bli enklare, bara att leta efter den logga som kommer se likadan ut över hela världen.

De förmåner som ingår för frekventa resenärer inom hela One World-alliansen, och där loggan kommer användas, är följande:

One World Emerald
-First Class och Business Class check-in, oavsett kabinklass
-Fast track genom säkerhetskontrollen
-First Class och Business Class Lounger
-Priority Boarding

One World Sapphire
-Business Class check-in, oavsett kabinklass
-Business Class och Frequent Flyer Lounger
-Priority Boarding

One World Ruby
-Business Class check-in, oavsett kabinklass