Från och med 1 juli kan du beställa nya kabinklassen economy plus hos Brussels Airlines. Utan att darra på manchetten skriver flygbolaget i ett pressmeddelande att det betyder ”en möjlighet att resa mer komfortabelt till ett bra pris”

För att markera händelsen uppgraderar man 20.000 resande i juli och augusti från economy till economy plus helt utan kostnad – så om du har beställt en resa med Brussels Airlines under sommaren kanske du är en av dom som uppgraderas.

recline

Det nya klassen kommer bara finnas tillgänglig på interkontinentala avgångar. Det är de fyra första sätesraderna i economy som flyttas upp till economy plus – det vill säga 32 säten i allt i en Airbus A330. Economy plus betyder hos bolaget bättre plats för benen och att stolsryggen kan vinklas ner med 20 grader – mot 8 normalt. Vid avgång bjuds man på ett glas mousserande vin eller champagne, man får en necessär med diverse innehåll, man erbjuds en våtvarm handduk att tvätta av sig i under resan, kudden är lite bättre än på economy och så får man en liten ask med choklad från belgiska chokladproducenten Neuhaus.

Flygbolaget har en föredömligt enkel prispolitik: om man önskar att uppgradera från economy till economy plus kostar det 120 euro per sträcka, och alla kan uppgradera – också dom som har köpt en av de billigaste economybiljetterna.