Lanseringen av nya Apple Watch är bara några dagar bort och allt fler flygbolag och hotellkedjor har i väntan på lanseringen utvecklat appar eller uppgraderat existerande appar som fungerar i klockan.

Senast av flygbolag är SAS som uppdaterat sin existerande app som nu finns tillgänglig för nedladdning. Rent konkret innebär det att aktiviteter som sker i telefonen blir synliga i Apple Watch, exempelvis med möjlighet att se vilken gate planet går från och vilken avgångstid planet har.

SAS app Apple Watch

SAS app till Apple Watch

British Airways var en av de första att lansera en app till Apple Watch. I appen får man en sammanfattning av sin resa som avgångstid, flygstatus, flightnummer, rutt, nedräkning till avgångstiden och resmålets väder. Man kommer även kunna se när det är dags att checka in och vilken gate som används. De som använder loungerna på Heathrow Terminal 5 får enligt British Airways även en välkomsthälsning från Apples iBeacon med användbar och aktuell information.

British Airways app Apple Watch

British Airways app till Apple Watch

Även exempelvis Emirates har en Apple Watch-anpassad app som bland annat visar översikt över kommande resor, flygstatus och gateändringar. Den finns tillgänglig på engelska, franska och tyska.

Emirates app Apple Watch

Emirates app till Apple Watch

Emirates app Apple Watch

Emirates app till Apple Watch

Också i hotellvärlden är nya appar på gång. Exempelvis hotellkoncernen Accor har numera en Apple Watch-app. Genom appen får man information om sina bokningar, meddelande som berättar när det går att checka in online, information om hotellets tjänster, en interaktiv karta som visar vägen till hotellet, samt tillgång till bonusprogrammet Le Club Accorhotels med information om poängstatus. Appen finns tillgänglig på tio språk.

Accor app Apple Watch

Accors app till Apple Watch