Känner du igen dig? Efter en lång flygresa samlar du ihop dina saker i kabinen, hämtar ditt bagage från bandet och ser fram till att komma hem till lugn och ro. Men ve och fasa: pressen har fått nys om din ankomst och ute i ankomsthallen vimlar det med reportrar och fotoblixtarna smäller av som ett fyrverkeri på nyårsafton.

Nej vi känner inte heller igen oss, men en del personer lever på det sättet: det finns en hel rad filmstjärnor, musikstjärnor, politiker och företagsledare som helst vill resa incognito. Nu kan denna exklusiva grupp av resenärer få en lugnare avresa och ankomst på LAX i Los Angeles (var annars?) genom att använda den nyöppnade VIP-terminalen.

the-private-suite-is-located-right-next-to-the-main-runways-at-lax

Terminalen öppnar 15 maj och namnet är ”The Private Suite”. Du ska ha en biljett i business class eller first class för att få lov att boka in dig, och det kostar från 2.000 USD per besök. För den summan får du en avskiljd och behaglig uplevelse som inkluderar snabb och effektiv check-in, en skonsam och vänlig säkerhetskontroll och en snabb tullklarering. Hela processen tar inte mer än några minuter.

När det är dags att gå ombord hämtas du av en chaufför som tar hand om ditt bagage, öppnar dörren till den stora BMW-limousinen och transporterar dig till ditt väntande flygplan. Det kommer vara ungefär åtta personer i tjänst i terminalen så personaltätheten är ganska hög per resande.

according-to-the-owners-of-the-terminal-it-typically-takes-a-passenger-more-than-2000-footsteps-to-get-from-car-to-plane-but-for

På terminalens hemsida har man skrivit: ”om du ankommer till LAX med bil använder du normalt i genomsnitt 2.200 steg från din bil till att du sitter i flyget. Hos oss handlar det om under 100 steg – och det är 100 steg i lugn och ro”.

an-eight-person-team-is-assigned-to-each-guest-in-the-private-suite-they-provide-guests-with-any-important-essentials-that-they-

Det finns två olika sätt att boka in sig. Antingen betalar du 7.500 USD och får en lägre kostnad per besök (och några extra fördelar som exempelvis gratis massage) eller så betalar du per besök. Det kostar mellan 2.000 och 3.500 USD för inrikesflygningar och mellan 2.500 och 4.000 USD för längre flygningar. Priserna varierer efter om du vill ha en privat svit eller om det går bra att dela platsen med andra resande.

 

guests-can-make-use-of-the-luxury-suites-this-shared-suite-can-fit-between-eight-and-10-people

“The Private Suite” ligger nära landningsbanorna så du har fin utsikt över trafiken utanför fönstret. Terminalen ägs och drivs av firman Gavin de Becker & Associates som har inspirerats av liknande lösningar runt om i världen.

all-guests-have-access-to-private-tsa-screening-customs-and-immigration-processing

Kan vara bra att veta: om du väljer alternativet med att betala 7.500 USD här-och-nu kan du förhandsbeställa i upp till 6 månader fram i tiden.

this-means-they-dont-have-to-deal-with-any-of-the-lines

Förutom de gemensamma utrymmena finns det 13 avskiljda rum och sviter att välja mellan, samtliga med egna badrum, välfyllda kylskåp med allehanda drycker och det finns också snacks och choklad.