Den 3 november förändras tidtabellen för Flybes flygningar mellan Mariehamn och Helsingfors. Morgonflygningen från Mariehamn tidigareläggs och kvällsflygningen från Helsingfors senareläggs. Tanken är att dagspendlande ålänningar ska få längre tid i huvudstaden men den nya tidtabellen innebär även att resenärer från finska fastlandet får längre tid i Mariehamn vid dagspendling.

Men den nya tidtabellen avgår morgonflyget från Helsingfors klockan 07.40 (tidigare 08.40) och det första morgonflyget från Mariehamn klockan 08.55 (tidigare 09.55).

Det nya kvällsflyget avgår sedan från Helsingfors klockan 16.20 (tidigare 15.20) och från Mariehamn klockan 17.35 (tidigare 16.35). Söndagsavgången blir oförändrad.

– Antalet passagerare har ökat på den här rutten under hela sommar- och höstsäsongen, men det behövs fortfarande fler passagerare. Vi gör allt vi kan för att trygga en fungerande flygtrafik till och från öriket. Vi hoppas att vi i och med denna förbättring också ska locka åländska affärsresande att i allt högre grad utnyttja flygförbindelsen, som är viktig för Åland, konstaterar Elina Boman, försäljningschef vid Flybe.