Torsdag den 27 april 2017 öppnas ridån för förbättrade och utbyggda Oslo Lufthavn Gardermoen, men redan nu berättar man en del om de kommande möjligheterna för shopping och service. Det kommer ett större urval vad gäller fritidskläder, en delikatessbutik, ett apotek och flera nya butiker som säljer märkeskläder. Allt i allt kommer tio affärsdrivande ha ansvaret för 21 butiker – jämfört med de 10 flygplatsen har i dag. Øyvind Hasaas är direktör för Oslo Lufthavn Gardermoen, och han berättar:

”Vi har genomgått en längre men nödvändig process, där vi har jämfört och utvärderat alla möjligheter. Vi ska ha en bred palett av möjligheter för shopping för alla åldrar. Helheten på flygplatsen är vigtig, och jag är säker på att vi kan vara stolta över det utbud vi kommer ha när vi öppnar under 2017”.

En nyhet som gastronomiskt intresserade kan se fram till är delikatessbutiken «Fish&Berries». Här vil man kunna köpa norska specialiteter som ost, mejeriprodukter, sylt och marmelad, lax, charkuterivaror och annat ätbart. Det kommer också ett apotek: kedjan Apotek1 öppnar i ankomsthallen. Reseeffekter kommer att kunna inhandlas hos Rolling Luggage. TRNs (Travel Retail Norway) Travel Value Fashion-butik kommer finnas kvar, men man öppnar en ny butik i den nya pir som byggs just nu. Kedjan Tanum öppnar bokhandel från 1 januari 2017, och Thune Jewelry & Watches fortsätter sälja smycken och klockor.

”Vi vet att många resande har efterfrågat ett apotek hos oss, så vi är glada att Apotek1 öppnar” berättar Øyvind Hasaas.

Det kommer också en interiör- och presentbutik på Gardermoen, Ting kommer den butiken heta. Vem som ska ha lov att sälja elektronikprodukter är inte bestämt ännu.