Om du flyger från Kastrup till en destination utanför Schengen eller interkontinentalt går ditt flyg från C-fingret och du måste passera en passkontroll – och den kan i vissa perioder vara ganska långsam att passera. Så om du sitter i SAS-loungen eller i en annan av loungerna på Kastrup kan det kännas nervöst när det plötsligt blinkar till med ”go to gate” på skärmen eftersom man vet att man riskerar att komma till gaten i sista sekund.

20170301_111727

Därför öppnar Kastrup nu en ny lounge i C-fingret. Den ligger vid gate C26 och det är Menzies Aviation som står bakom innehållet och vad som ska serveras. Just nu är det bara British Airways som har slagit till och erbjuder sina premiumpassagerare att använda loungen men Kastrup säger att man är i intensiva förhandlinger med fler flygbolag.
Loungen heter ”Eventyr Lounge”  och erbjuder 200 platser för vila eller arbete, man kan ta en dusch och förstås ta något att äta eller dricka. Man säger att ”vår ambition är att erbjuda Kastrups bästa loungemat och ett urval av viner i Vinoteket av hög kvalitet”. Loungens placering gör att man genom fönstren kan se vad som händer på landningsbanorna, och helt bort till Öresundsbron.

Om du vill testa nya Eventyr Lounge nästa gång du är på Kastrup kostar det 250 DKK att komma in.