Ibland är det bättre med gammalt än nytt, och Nusa Dua Beach Hotel & Spa på Bali är ett bevis på detta. Hotellet öppnade portarna år 1983, som ett femstjärnigt hotell med kungliga och berömda gäster som ville få del av den gästvänliga och professionella servicen på ett hotel som påminner om ett balinesiskt palats. Länken till kungligheter är närmare än vad många gäster vet, då hotellet ägs av ett holdingbolag till Sultanen av Brunei, som också äger The Dorchester Collection.

Nusa-Dua-Beach-Hotel-Spa-Spa-Pool

BusinessClass.com har haft nöjet att besöka Nusa Dua Beach Hotel & Spa flera gånger under åren, och vi återkommer gärna år efter år. Bali har ett överflöd av lyxiga femstjärniga hotell, men Nusa Dua Beach Hotel & Spa ger verkligen den härliga, typiska känslan av att vara på Bali. Detta vackra palats har sina möbler, typiska för Bali, välskötta trädgårdar och en atmosfär som gör att vistelsen blir helt underbar. Designen är typiskt för Bali och det är lätt att missa att detta är ett hotell och inte ett tempel.

Nusa-Dua-Beach-Hotel-Spa-Main-Entrance-1000x750

Läge (8)

The Nusa Dua Beach Hotel & Spa är beläget på öns södra halvö, en 15 minuters bilresa från Ngurah Rai internationella flygplats. Nusa Dua som område är omtyckta av många, medan andra kan tycka det ligger för långt bort, är för planerat och inhägnat. Den integrerade badorten planerades redan på 70-talet av den Indonesiska regeringen, för att skapa ett område med tydliga strandgränser, arkitektur och säkerhetssystem. Idag är Nusa Dua en plats med mer än 20 lyxiga hotell och resorter som tillsammans har över 5000 rum. Här finns även ett shopping center, ett museum, kulturella platser, två konferenscenter samt Nusa Dua Golf and Country Club.

 

Nusa-Dua-Beach-Hotel-Spa-Beach-Pavillion

Rummen (8)

 

Med totalt 382 rum och sviter, erbjuder Nusa Dua Beach Hotel & Spa oändligt med alternativ, allt från standard rum upp till Royal Residence, villan där Sultanen av Brunei bor när han kommer på besök. Rummen har bra med utrymme och är välutrustade och har massor av traditionella balinesiska detaljer, där mycket är i trä. Även om hotellet är välskött syns det  att det är äldre, vilket märks av i rummen och badrummen. Vi rekommenderar att boka Palace Club room eller suite för att få ta del av de extra fördelarna som erbjuds samt tillgång till Palace Club Loungen. Denna exklusiva anläggning serverar frukost, afternoon tea och cocktails till kvällen samt tillgång till alkoholfria drycker dygnet runt i loungen, som kan avnjutas på den intima uteplatsen precis utanför.

Palace-Club-Suite-Living-Room

Service (9)

Vi upplevde servicen som proffsig och trevlig, med flera i personalen som arbetat på hotellet i många år. Man möts alltid av ett leende. Föräldrar uppskattar personalens trevliga bemötande av barn och de vill att alla – oavsett ålder – skall trivas och känna sig som hemma. Med tanke på hotellets storlek bör gäster som önskar en mer personlig och intim service välja Palace Club-boende.

Palace-Club-Suite-Bedroom-1000x750

Stil (8)

Gäster som bor på Nusa Dua Beach Hotel and Spa får garanterat känna att de är på Bali, tack vare den traditionella stilen och designen med många detaljer. Höga, dekorerade portar av sten välkomnar gästerna, samt det stora trumtornet, inramat av gamla banyanträd och koi-dammar. Små tempel och paviljonger är utspridda i de välskötta trädgårdarna. Det inbjuder till avkopplande promenader på de stenlagda stigar som finns bland blommor och hundraåriga träd. Lobbyn öppnar upp mot en stor öppen hall med traditionella dubbla tak. Traditionell balinesisk design och en storslagen trappa leder gästerna till de bekväma rummen. Rummen och sviterna ligger i fyravånings flyglar. Balkongerna är av trä, med detaljer i utskuret trä och sten. Hur mycket vi än tycker om hotellet är många detaljer gamla och skulle må bra av en uppfräschning. The Nusa Dua Beach Hotel & Spa har tre pooler, inklusive en med riktig sandstrand. Den lugnaste poolen ligger vid hotellets Spa där endast vuxna har tillträde. Trots att hotellet ligger precis vid havet väljer vi att bada i poolerna på hotellet då stränderna på Bali är tyvärr inte så trevliga.

Nusa-Dua-Beach-Hotel-Spa-Lobby-1

Nusa-Dua-Beach-Hotel-Spa-Main-Pool-1000x750

Mat & Dryck (8)

Hotellet har fyra restauranger, fyra barer och 24 timmars rumservice. De flesta gäster njuter av sin frukost i Wedang Jahe buffet restaurant, som erbjuder mängder av alternativ. Palace Club-gäster kan börja dagen i Palace Club Lounge för en mer intim upplevelse. Tamarind Mediterranean Restaurant ligger mellan den större huvud poolen och stranden. Trots dess namn serveras här både välsmakande indonesiska specialiteter och västerländska favoriter till lunch och middag. Raja´s erbjuder autentiska balinesiska rätter i en finare restaurang, och Maguro Asian Bistro erbjuder avslappnad asiatisk fusion matlagning. Vi har njutit av flera smakrika måltider på hotellet och tycker att kvalitén i allmänhet är bra, men lite dyr för att vara på Bali.

Palace-Club-Patio-1000x750

Rajas-Balinese-Cuisine

Målgrupp – vem eller vilka passar hotellet för

The Nusa Dua Beach Hotel & Spa passar mycket bra för barnfamiljer och par, men även större grupper.

Vi tycker mest om:

  • Den traditionella balinesiska designen och känslan på hotellet
  • Den vänliga servicen
  • The Palace Club

 

BusinessClass.com ger dig de bästa priserna på hotell, genom att söka igenom alla de ledande företagen som förmedlar hotell, men bara genom en sökning. Hitta ditt bästa pris på Nusa Dua Beach Hotel & Spa genom en sökning högst upp på denna sida.

AV: Henrik Hanevold