Norwegian lanserar nu tio nya transatlantiska rutter mellan USA’s östkust och Irland, Skottland och Nordirland. Man kommer enbart använda sig av nya flygtypen Boeing 737 MAX på rutterna.

När det norska flygbolaget utökar med tio nya rutter betyder det att man allt i allt kommer ha 48 mellan Europa och USA. Anledningen till man kommer med de nya rutterna nu är att dotterbolaget Norwegian Air International till slut fick de tillstånd man behövde från berörda amerikanska myndigheter.

”Vi är väldigt nöjda med att kunna lansera tio nya transatlantiska rutter på en gång. De nya linjerna kommer betyda att tiotusentals människor kommer kunna resa billigt och komfortabelt mellan kontinenterna. Våra nya rutter är inte bara goda nyheter för de resande men också för de olika städer och regioner vi kommer knyta tättare på varandra. Det har stora effekter på den lokala arbetsmarknaden och självklart också på turismen” säger Norwegians koncernchef Björn Kjos. De nya rutterna kommer gå från Providence (i närheten av Boston), från Stewart norr om New York och från Bradley i delstaten Connecticut till Belfast (Nordirland), till Edinburgh i Skottland samt till städerna Cork och Shannon på Irland.

Norwegian har beställt 100 stycken Boeing 737 Max och det första flyg man får blir levererat under försommaren. Norwegian är första flygbolaget i Europa som får det nya flyget. MAX har fler stolar och längre räckvidd än jämförbara flyg på marknaden vilket gör att flyget passar perfekt in i Norwegians nya interkontinentala planer.

De nya rutterma skall ses som ett tillägg til bolagets redan existerande rutter, där man använder Boeing 787 Dreamliner till större huvudflygplatser som JFK i New York och Logan International i Boston.