Sydney Airport fick fint besök förra veckan när den unikt dekorerade Boeing 787-9 Dreamliner-maskinen från japanska ANA landade. Ankomsten markerade starten på den nya dagliga rutten mellan Tokyo Haneda och Sydney. 

Populära roboten R2D2 från Star Wars-filmerna kan ses på planet, och det hänger förstås ihop med den kommande världspremiären på den nya filmen Star Wars: The Force Awakens.

Rutten kommer ha avgång från Tokyo 22:10 med ankomst i Sydney 09:35. På returresan flyger man från Sydney 21:30 och landar åter i Tokyo 05:05.

Osamu Shinobe, som är CEO och det japanska bolagets toppchef sa till pressen: ”När vi startar denna rutt i dag betyder det att vi öppnar vår fjärde nya internationella destination i år. Första avgången var helt slutsåld, och det ser ut som om beläggningen den närmaste tiden ser bra ut. Vi ser fram till att kunna flyga fler resande från Australien till Japan, och vice versa. Den här rutten länkar storstaden Sydney med Haneda och därigenom också bekvämt med centrala Tokyo. Ankomsten till Tokyo tidigt på morgonen betyder att passagerarna enkelt kan flyga vidare till våra över 40 destinationer i Japan, eller vidare västerut till Europa på vår Kangaroo-rutt. Som ett extra plus kan resande på business class använda väntetiden mellan sina flyg i vår helt nyrenoverade lounge på Haneda”.