Hotellkedjan Mondrian har öppnat nytt hotell i Doha. Det är minst sagt något extra med Qatars största festlokal (på ett hotell) och en gigantisk spaavdelning.

The Mondrian Doha är kedjans första hotell i regionen och läget är i Dohas West Bay Lagoon-område det vill säga söder om Doha Golf Club och i samma område där Lagoona Mall ligger.

mondrian-doha-0-1

Om du råkar vara i Doha i slutet av oktober kan du titta förbi den stora fest man arrangerar för att fira öppningen.

Men kom ihåg att packa ner en smoking i resväskan, rekommenderad klädsel är ”Black tie or similar”.

Mondrian Doha

Hotellet har 270 rum i huvudsak designade av holländska Marcel Wanders. Man har delat upp rummen i fem kategorier: penthouse-sviter, stora lyxsviter, sviter med ett sovrum och med två sovrum och slutligen ”vanliga” rum. Den här fördelningen med så många olika sviter är inte vanlig i hotellbranschen, så det är tydligt att man siktar efter en publik som vill bo extra bra – och som kan betala for det.

penthouse-suite

Uppe på 23:e våningen ligger penthouse-sviten med alla de lyxiga inredningsdetaljer man kan drömma om – och så får du också 360 graders panoramautsikt över Doha inkluderat i priset.

Doha Atrium

Hotellet har en gigantisk spaavdelning som man har inrett i samarbete med spafirman ESPA. Hela 2 000 m2 spa finns det här med elva behandlingsrum och förstås ett arabisk hamambad. Eftersom vi är i Doha har män och kvinnor separata avdelningar. Gymmet är öppet dygnet runt om du vill träna.

Det finns sju restauranger och barer att välja mellan, från gourmetrestaurangen CUT i regi av stjärnkocken Wolfgang Puck till en coffee shop med eget bageri.

rise

Ytterligare facilieter är ”nöjesvåningen” högst upp med hotellets nattklubb, en pool och hotellets skybar, och för dig som vill hålla fest – boka festsalen ”Moonstone” som med sina 2 000 m2 borde kunna klara de flesta behov.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här