En av världens främsta restauranger, Eleven Madison Park, har lanserat ett middags kit för 2.400 kronor – och det här är vad som ingår i ett «Michelin-värdigt» middagspaket.

Vilka intäktskällor kan restauranger öppna upp under dessa turbulenta tider? Kanske svaret finns hos den tre Michelin-stjärniga restaurangen, Eleven Madison Park i New York.

Världsberömda Michelin-restaurangen Eleven Madison Park har varit stängd i månader, men har nu äntligen gjort det möjligt för kunder att njuta av deras måltider – i hemmet – genom deras «Eleven Madison Park To Go» middagspaket.

ElevenMadisonPark-1

Foto: Eleven Madison Park

Måltidspaketet går loss på $275 (motsvarande 2.400:- SEK) och serverar från två till fyra personer. Världsberömda kocken Daniel Humm ligger bakom recepten och delar av måltiden måste tillagas samt värmas upp av kunden själv i sitt egna kök.

ElevenMadisonPark-2

Foto: Eleven Madison Park

I paketet får kunder en okokt 1.5 kilo «Green Circle» kyckling fylld med brioche, foie gras och svart tryffel samt instruktioner om hur man tillagar den hemma.

Andra måltider som är inkluderat i paketet är butternutpumpa bakad med tång och brunt smör, grönsallad, potatisgratäng med parmesan, gruyère hårdost.

Till desserten serveras det en äppletårta och dessutom ingår det granola för morgondagens frukost. Alla måltider kan beställas tillsammans med ett urval av fina viner och cocktails.

ElevenMadisonPark-3

Foto: Eleven Madison Park

För varje beställning donerar Eleven Madison Park 10 måltider till särskilt utsatta via en ideell förening.