Efter den mest omfattande restaureringen i sin 110- åriga historia, kommer den ikoniska Hotel Ritz Madrid att öppnas som Mandarin Oriental Ritz Madrid i höst.

En omfattande restauration pågår för att förbättra faciliteterna, samtidigt som de behåller den ursprungliga Belle Époque- stilen i byggnaden. Hotellet har tidigare varit värd för kungligheter, politiker, företagsledare och kändisar och är en viktig del i Madrids societet. Detta kommer att bli ett av Madrids lyxigaste hotell. Hotellet erbjuder 100 rum, 53 sviter, hela fem restauranger och en wellness-avdelning.

hotelritz-royal-suite-2 amawk-tt9rm hotelritz-royal-suite-2

Läget inom konsttriangeln är idealisk för både fritids- och affärsgäster, hotellet är beläget mittemot berömda Pradomuséet och är nära till Madrids finansiella och kommersiella distrikt.

ambqn-y4tfi

Välrenommerade parisiska designers Giller & Boisser står bakom designen, och designelementen reflekterar hotellets historia och dess koppling till staden, spansk kultur och konst.

ashsx-o2k4e

 

Mandarin Oriental är känd för sina exceptionella gastronomiska erbjudanden och detta hotellet är inte ett undantag! Quique Dacosta – en av Spaniens mest hyllade kock – är ansvarig för hotellets fem restauranger. Detta inkluderar Quique Dacostas egna signatur restaurang, all-day dining restaurangen Palm Court, The Ritz Garden, cocktail baren Ritz Bar och en champagnebar.

ao220-vaugv

Hotellets spa och wellness-avdelning blir en tillflyktsort för de som söker en avkopplande flykt från ett hetsigt stadsliv. Avdelningen inkluderar en swimmingpool inomhus, ”vitality pool”, ”experience showers”, ångbad, behandlingsrum och ett fullt utrustat gym.

För den som önskar att boka ett rum hos Mandarin Oriental Ritz Madrid förväntas hotellet att öppnas under hösten 2020.