Wingtips Lounge, New York JFK Terminal 4

Wingtips Lounge, New York (NY) John F Kennedy International (JFK)

Intryck

Wingtips Lounge ligger i terminal 4 på JFK-flygplatsen utanför New York. Loungen används av de flesta flygbolag i terminal 4 som inte har en egen lounge eller har samarbete med huvudflygbolaget i terminalen, Delta Airlines. Bland flygbolagen kan nämnas Singapore Airlines, Etihad, China Airlines och China Southern. Det går även att komma in med exempelvis Priority Pass och Diners Club eller mot betalning vid entrén.

Loungen är egentligen inte särskilt svår att hitta, men det gäller att man vet var man ska leta. Efter säkerhetskontrollen går man till höger och fortsätter rakt fram och finner så småningom ingången på vänster sida. Till skillnad från i princip allt annat i terminalen ligger loungen på en balkong, på våningen ovanför gate- och shoppingområdet, och startar man sin resa i New York ska man följaktligen inte ta rulltrappan en våning ner (som alla övriga passagerare gör), något som inte är helt tydligt om man följer skyltarna.

Wingtips Lounge är bara något år gammal och är ersättare för den tidigare Oasis Lounge som hade den stora nackdelen att den låg före säkerhetskontrollen. Mycket opraktiskt, inte minst i USA där kontrollerna ibland kan vara ganska tidskrävande. Nu är detta inte längre ett problem.

Loungen är inte alls så illa för att vara en tredjepartslounge, särskilt i USA där standarden kan variera. Efter en ganska diskret dörr (mitt i terminalens konstutställning) kommer man till receptionsdisken och kan därefter fortsätta till höger eller till vänster. Loungen är uppdelad i två sektioner med kök emellan. Till vänster finns restaurangdelen med en stor självserveringsbuffé och flera matsalsbord. Till höger finns flera olika sittsektioner med soffor och fåtöljer, flera TV-apparater samt en dryckesstation. Inredningen är ganska trivsam och hela loungen har stora panoramafönster med fin utsikt mot plattan och landningsbanorna, vilket dessutom gör loungen ganska ljus.

Mat och dryck

I självserveringsbuffén finns ett förvånansvärt bra utbud av mat med flera olika varma rätter vid middagstid, under testbesöket fanns exempelvis pasta och ris med kyckling. Dessutom finns soppa, en liten salladsbuffé, bröd, färsk frukt och färdiga smörgåsar. Till efterrätt finns kakor och sockerkaka.

Alla drycker finns för självservering vid ett separat bord med ett bra utbud av alkoholhaltiga drycker. Bland dessa tre vita viner, tre röda viner och ett standardutbud av spritsorter. Det enda tråkiga är att det även är plastglas som gäller för vinet, vilket inte känns så premium. I två kylskåp bredvid finns öl, ett stort utbud av läskedrycker samt karaffer med juice. På bordet finns även en kaffemaskin.

I den andra delen av loungen finns en dryckeshörna med kaffemaskin, frukt, kakor och nötter.

Faciliteter

Längst in i loungen finns ett business center med internetdatorer, det finns även gratis trådlöst internet (lösenordet finner man på skyltar). Dagstidningar och magasin finns i en hylla och vid en av sittgrupperna finns en TV som huvudsakligen visar nyheter. Toaletter hittar man längst in i loungen.

Slutsats

Förvånansvärt bra för att vara en tredjepartslounge i USA. Stort utbud av både mat och dryck, inklusive varm mat och flera olika viner. Även utsikten är trevlig, för de som gillar att följa vad som händer på flygplatsen.

3
Populäraste / senaste

  1. Lord Brett Sinclair den

    Besökte denna i Januari då man inte kom in i Swiss, på grund av flygning med Delta. Minns att det var fruktansvärt varmt och en rysk familj som drack sig redigt berusade… 😉

  2. anders.w den

    Hur mycket tog de för vanlig entry utan PP?

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×